• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

01.03.2021

07:07

310 - SVETE, POKLONI SE! Novak Đoković ispisao ISTORIJU tenisa!

Tenis

310 - SVETE, POKLONI SE! Novak Đoković ispisao ISTORIJU tenisa!

Podeli vest

Novak Đoković piše istoriju "belog sporta"! Prvi teniser sveta izjednačio je rekord Rodžera Federera po broju nedelja na prvom mestu na ATP listi

Rodžer Federer je bio rekored sa 310 nedelja na prvoj poziciji. Malo ko je verovao da će se u bliskoj budućnosti pojaviti neko ko će nadmašiti Švajcarca.

Ali, Srbin je imao drugačije planove. Prvo je 1.marta stigao velikog rivala, a već narednog ponedeljka 8.marta će nadmašiti Federera. I ne samo to, Đoković će rekord i popravljati.

Đoković će tako ostvario jedan od dva glavna cilja, pored olimpijskog zlata i najvećeg broja grend slem titula. Novak je u Melburnu došao do 18 velikih trofeja, dva mu nedostaju da stigne Rafu i Rodžera.

 

 

Iza Novaka Đokovića po broju nedelja na ATP listi je Pit Sampras sa 286 nedelja, Ivan Lend ima 270, Džimi Konors 268, a Rafael Nadal 209. nedelja proveo na prvom mestu. Na listi je od aktivnih igrača pored Nadala samo još Endi Marej na 14. mestu sa 41 nedeljom.

Novak se prvi put popeo na prvo mesto sa 24 godine i 43 dana 4. jula 2011.godine, na prvoj  mestu je proveo 122 nedelje u nizu od 7. jul 2014.  do 6. novembra 2016. godine. Novak sada ima 34 godine i odnos pobeda i poraza kao broj jedan 387:53, uključujući 117:30 u mečevima sa Top 10 igračima.

Foto: Tanjug/AP

 

Nole na najnovijoj listi je na prvoj poziciji sa 12.030 bodova, Rafael Nadal je drugi sa 9.850, za vrat mu diše Danil Medvedev sa 9.735, a potom slede Dominik Tim, koji ima 9.125, peti Rodžer Federer sa 6.630.

Slede Stefanis Cicipas sa 6.595, Aleksandar Zverev 5.615, Andrej Rubljev 4.609, Dijego Švracman je deseti sa 3.480 bodova, dok je deseti Mateo Bereti  sa 3.480.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija