• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.03.2021

10:40

OTAC JU JE TUKAO CIPELOM, IVANIŠEVIĆ JOJ SPASAO ŽIVOT! Hrvatica objavila lepe vesti!

Tenis

OTAC JU JE TUKAO CIPELOM, IVANIŠEVIĆ JOJ SPASAO ŽIVOT! Hrvatica objavila lepe vesti!

Podeli vest

Hrvatska teniserka Mirjana Lučić Baroni ima 38 godina uskoro će se vratiti tenisu

Mirjana je pre nekoliko godina zaprepastila svet kada je iznela detalje iz privatnog života. Hrvatica je otkrila da je njen otac pretio da će da ubije njihovu majku.

Mirjanu je sa njenom majkom u Londonu sakrio trener Novaka Đokovića, Goran Ivanišević. I danas je zahvalna legendarnom Hrvatu na tom gestu.

- Goran mi je spasio život. Izgledalo je kao u filmovima o Džejmsu Bondu, osim što se radilo o našim životima -  rekla je Lučić Baroni, koja posle pauze želi da se vrati tenisu..

Teniserka se sa majkom vratila u Zagreb gde su 18 dana čekale vizu, nakon čega su otišle u Njujork uz pratnju šestorice članova obezbeđenja.

Hrvatica je otkrila i to da ju je otac tukao cipelom nakon teniskih mečeva i treninga, kao i da je da  bi preživela radila je na blagajni kluba. Brat joj je držao treninge, jer nije imala novca za trening.

Foto: reuters

Mirjana Lučić Beroni

Sada se porodila, život joj se vratio u normalu i najavila povratak tenisu.

Najbolji plasman imala je 2017. godine kada je bila 20. na svetu. U karijeri ima tri titule.  U januaru 2017. kada je stigla do polufinala Australijan opena

Mirjani Lučić-Baroni koja je rođena 9.marta 1982 godine u Dortmundu, sa porodicom se kasnije preselila u Makarsku. Od malih nogu je krenula da se bavi tenisom, za trenera nije mogla da nađe bližu osobu, njen otac Marinko je bio njen trener.

Foto: reuters

 

Kada je imala 15 godina počela je da se bavi profesionalnim tenisom i ubrzo je osvojila WTA u Bolu 1997. godine. Te godine je igrala i finale protiv legendarne Nemice Štefi Graf gde je na kraju izgubila (2:6 , 5:7). Uspela je i da ponovi taj uspeh posle 19 godina kada je u finalu izgubila od Karolin Garsije. Nakon te 1997. svi su mislili da će biti u vrhu svetskog tenisa.

Sa uspehom je igrala i u dublu sa Martinom Hingis sa kojom je i osvojila Australijan open, gde je postavila i rekord. Sa samo 15 godina i 10 meseci je uspela da osvoji grend slem titulu što je bio presedan. Na Vimbldonu 1999 došla je do polufinala pobedivši Moniku Seleš, ipak je poražena od Štefi graf u tri seta.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija