• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.03.2021

09:27

ATP SE POKLONIO NOVAKU! Niko nije imao takvu glad da ostane na vrhu!

Tenis

ATP SE POKLONIO NOVAKU! Niko nije imao takvu glad da ostane na vrhu!

Podeli vest

ATP se poklonio Novaku Đokoviću, koji je postao najbolji svih vremena!

Rodžer Federer više ne drži prvo mesto po broju nedelja na čelu ATP liste. Novak je u ponedlejak počeo 311. nedelju na vrhu. 

ATP se na svom sajtu u velikom tekstu posvećenom srpskom teniseru prisetio kako je Jelena Genčić uvidela talenat i krenula da ga brusi. Sve je počelo u junu 1992. godine, kada je petogodišnjak na Kopaoniku gledao jedan juniorski kamp, a Jelena Genčić ga je videla kako viri preko ograde i pozvala ga na teren. 

Kako navodi Kris Bouers u svojoj knjizi "Novak Đoković: Sportski državnik", Jelena Genčić je odmah otišla do restorana koji su držali roditelji budućeg svetskog broja 1! Za kratko vreme je videla da je pronašla dijamant.

- Imate zlatno dete! - rekla je, a mislila je - bukvalno! 

- Do 17. godine biće u Top 5 na svetu - tada im je predvidela Jelena Genčić. 

Foto: atp

 

 To se nije ostvarilo, jer je Novak sa 17 godina bio 128. na svetu. Ali, malo kasnije je usledila "eksplozij". Nivak je 2008. godine osvojio prvi gren slem, a od 2011. godine do sada je skupio 311 nedelja na mestu broj 1, a za to vreme je samo jednom ispao iz Top 5!

Postalo  je najveći teniser u istoriji. Kako se navodi u tekstu ATP-a, Novak je pre svega stigao do toga jer niko nikada na teniskom terenu nije imao takvu glad za pobedom. 

- Isti kvaliteti koje je Genčićeva uvidela na prvom treningu su oni koji su mu omogućili neverovatnu karijeru: rad nogu, koncentracija, ali pre svega glad za pobedom. Samo 26 igrača je došlo do prvog mesta ATP liste otkada je ona uvedena 1973. godine. Uz dužno poštovanje svima, niko nije imao takvu glad da ostane na vrhu kao Novak Đoković - ističe ATP u opširnom tekstu.  


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija