• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.03.2021

10:42

ŠVAJCARCI ISMEVAJU FEDERERA! Rodžeru ostaju samo starosni rekordi!

Tenis

ŠVAJCARCI ISMEVAJU FEDERERA! Rodžeru ostaju samo starosni rekordi!

Podeli vest

Prvi teniser sveta Novak Đoković u ponedeljak je postao najdugovečniji teniser na prvom mestu na ATP listi

Nadmašio je Novak Đoković rekord Rodžera Federera od 310 nedelja, a i počeo 311. sedmicu na prvoj poziciji. 

Švajcarski "Blick" koji je na poseban način analizirao novonastalu situaciju u "belom sportu". Zaključuju kako je još jedan važan Federerov rekrod u opasnosti. On i Nadal imaju po 20 gremd slem titula,što ni Novak mogao da nadmaši ili bar da stigne tokom ove sezone. To je samo pitanje vremena, pišu Švajcarci. 

Novak preti Federeru

Ali, Švajcarac izgleda za to ne haje ili se bar dobro pretvara.

Obaranje rekorda Pita Samprasa mi je bilo važna u ona vremena. Ali, od tada... situacija se promenila. Zato me to ne dotiče previše - kazao je pre nekoliko dana.

- Ovo je bio dan koji Federerovi navijači nikada nisu želeli da dočekaju. Đoković mu je preoteo još jedan važan rekord, sa 311 sedmica na ATP vrhu, čime je za jednu nadmašio do sada najboljeg po tome. Još jedan bitan rekord našeg maestra je takođe u neposrednoj opasnosti. Njegovih 20 grend slem trofeja Rafael Nadal je već dostigao, a Đoković je na 18. Izgleda da je samo pitanje vremena - pišu Švajcarci. 

Foto: reuters

Rodžer Federer ostaje bez rekorda

Ali, on takođe kaže da još uvek želi da proslavlja velike pobede, podseća Blik. Zato se i okreće nekim drugim jubilejima u svom povratku na ATP turneju. Federer može da juri DŽimija Konorsa. Amerikanac je odigrao 1557 mečeva i dobio ih 1274. Osvojio je 109 titule. A Federer? On je broj dva u ovim kategorijama i ima finu šansu da obori te rekorde: 39-godišnjak je osvojio 103 titule do sada, odigrao je 1513 mečeva i proslavio 1242 trijumfa.

Rodžer i starosni rekordi

- Mogao bi Federer da cilja i neke razne "starosne" rekorde. Recimo, Ken Rouzvol je najstariji grend slem šampion u istoriji. Poslednji Australijan open, 1972. osvojio je kada je imao 37 godina, dva meseca i jedan dan. Federer puni 40 u avgustu i lako će ga nadmašiti, ako trofej osvoji. Najstariji osvajač nekog turnira je Pančo Gonzales (44 godine i sedam meseci), pa bi Rodžer morao malo duže da igra da bi i njega stigao.

Foto: ap photo/reuters

 

Federer ipak drži još neke rekorde, dok mu ih Novak ne preotme. Najstariji je broj 1, sa 36 godina i 10 meseci kada je to poslednji put bio. Najstariji član Top 10 ATP liste je Rozvel sa 41 godinom i osam meseci, pa bi Federer morao da bude član deset najboljih još dve godine, i malo više.

Dva važna rekorda ostaju Federerovi. On je na teniskom tronu sedeo 237 uzastopnih nedelja, od 2004. od 2008. Pom dostignuću, Konors je drugi sa 160 sedmica, a Đoković je bio 122, pre nego što mu se ta serija prekinula 2016. godine.

Uz to, Federer je rekorder po titulama na Vimbldonu, najprestižnijem grend slem turniru, osvojio osam, ispred Pita Samprasa (7), te Bjerna Borga i Novaka Đokovića (po 5).


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zdenko

pre 3 godine

Federera ismevaju Svajcarci? Koje budale. Treba da mu podignu spomenik koliko je ucinio za svoju zemlju.

Realno

pre 3 godine

U 37 broj 1 i 4 godine bez prekida? ? Impresivno, to niko nece preteci.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje
Društvo

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje

U Srbiji se nikada nije gradilo kao u poslednjih deset godina, a kapitalni projekti koje sprovodimo u gotovo svakom mestu dali su šansu za ubrzan razvoj zemlje,dolazak novih investicija i otvaranje radnih mesta ne samo u najvećim gradovima, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da je to novo lice uspešne i razvijene Srbije.

25.04.2024

14:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija