• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.09.2021

22:11

O NJOJ BRUJI SVET! Nestvarna priča LEPOTICE koja je pokorila US Open! Htela da pobedi prvi meč, da kupi sebi slušalice! Sada zaradila PREKO 2.000.0000 dolara...

Tanjug/AP

Tenis

O NJOJ BRUJI SVET! Nestvarna priča LEPOTICE koja je pokorila US Open! Htela da pobedi prvi meč, da kupi sebi slušalice! Sada zaradila PREKO 2.000.0000 dolara...

Podeli vest

Britanska tinejdžerka Ema Radukanu posle osvajanja trofeja na US Openu ostvarila je rekordan napredak na WTA listi - sa 150. na 23. poziciju

To će mladoj Britanki omogućiti plasman u glavni žreb svih najjacih turnira, kao i lakše protivnice u uvodnim rundama takmičenja.

Ema Radukanu je u Njujorku ispisala istoriju i postala rekordeka kada je napredak na listi najboljih u pitanju. Mlada Britanka je na US open stigla kao kvalifikant, a sa poslednjeg grend slema sezone otišla je sa peharom u naručju, bez izgubljeno seta! 

Foto: Tanjug/AP

 

Samo je njoj to uspelo u svetu tenisa. Sada više ne mora da brine hoće li za nju biti mesta u glavnom žrebu Australijan opena na startu iduće sezone.

Preskočila je 127 rivalki, i sada je jedino Kori Gof mlađa, a bolje rangirana od nje (ima 17 godina i zauzima 19. mesto).  U drugom učešću na grend slem turniru, Radukanu je osvojila prvu titulu.

Niko brže u Open eri od nje nije stigao do trofeja na nekom od najjačih turnira! Ona je najmlađa osvajačica grend slema od 2004. godine, kada je tada 17-godišnja Marija Šarapova pokorila Vimbldon!

Foto: Tanjug/AP

 

Prelepa mlada je druga najslabije rangirana teniserka koja je stigla do grend slem trofeja. Otkriveno je da je tri minuta pre početka meča, Ema Radukanu je izgubila bežične slušalice za telefon. Najveća želja bila je prolazak u narednu rundu, kako bi mogla sebi da priušti nove.

- Svi se šale u mom timu jer sam izgubila bežične slušalice za telefon pre početka kvalifikacija za US open. Tražila sam ih po svlačionici i bezuspešno pokušavala da ih pronađem. Nisam uspela, i onda sam uoči meča rekla sebi: „Pokušaj da pobediš kako bi mogla da priuštiš sebi nove slušalice“. To je sada postala velika šala. Slušalice ću ići sutra da kupim - objasnila je Ema Radukanu posle osvajanja titule.

Foto: Tanjug/AP

 

Mlada Britanka je zaradila je oko2.500.000 dolara!  Na Vimbldon je za većinu stigla kao anonimna, simpatična teniserka koja stoji pod britanskom zastavom i prognoziraju joj svetlu budućnost, uostalom kao i brdu drugih teniserki. Krenula je od kvalifikacija – zaustavila se u osmini finala najstarijeg i najprestižnijeg teniskog turnira!

Foto: Tanjug/AP

 

- Uopšte nisam verovala da ću napraviti takav rezultat, jer sam na početku sezone na travi morala da izlazim na ispite. Imala sam tri sedmice da vežbam pre svog prvog turnira. Mislila sam da je Vimbldon tako neverovatno iskustvo. Četvrta runda, druga nedelja, nisam mogla da verujem. Kakvo dostignuće - rekla je tada Ema Radukanu.

Čuda su moguća, ako se veruje u njih...


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
NEBOJŠA

pre 2 godine

ЈЕС ЈЕС,ПРАВА БРИТАНКА.ВИДИ СЕ ПО ФАЦИ,А И ПО ПРЕЗИМЕНУ,ХАХАХАХАХА,МУПМБ

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija