• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.12.2021

13:16

MILIONI DOLARA I REKORD NA STOLU! Đoković za ovo može da se bori u Melburnu!

Tanjug/AP

Tenis

MILIONI DOLARA I REKORD NA STOLU! Đoković za ovo može da se bori u Melburnu!

Podeli vest

Čekamo odluku Novaka Đokovića, da li će igrati na Australiju openu, a organizatori prvog grend slema u sezoni objavili su koliki je nagradni fond

Australijan open igra se od 17. do 30.januara, Novak Đoković neće igrati na ATP kupu, koji polinje prvog dana nove godine, pa svi čekaju njegovu odluku da li će braniti trofeja na prvom grend slemu u sezoni.

Ovogodišnje izdanje "Srećnog slema" imaće ukupan fond u vrednosti od 75 miliona dolara. Zbog pandemije, nagradni fondovi  turnira, uključujući grend slemove, su pogođeni. Mnogi turniri su odlučili da povećaju novčanu nagradu u ranijim fazama takmičenja, pa će tako biti i u Australiji, prenosi firstsportz.com. 

Foto: Tanjug/AP

 

Prateći trend iz prošle godine, za prva četiri kola mečeva, došlo je do dobrog povećanja novčane nagrade u poređenju sa povećanjem nagrada za poslednja tri kola slema.

Prošlogodišnji Australijan Open imao je fond u vrednosti od 71,5 miliona dolara. Sada će biti blagi porast od  4,5 odsto u odnosu na 2021.godinu.

I muški i ženski pobednici će imati iste novčane nagrade na AO 2022. Zaradiće 4.4 miliona australijskih dolara, dok će poraženom pripasti 2.2 miliona, a polufinalistima 1.1 milion dolara.

Foto: printscreen

 

 

Ako bude igrao, Đoković će imati ne samo šansu da zaradi milione, nego i obori rekord, osvoji 21.grend slem, desetu titulu na Australijan Openu.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zozo

pre 2 godine

Nole je pred Australiju bio bolestan i dve nedelje u karantinu. U Australiji nije trenirao pet dana, zatim jeste tri pa ponovo nista do ponedeljka.Sva ova situacija je doprinela na slabljenje morala koliko da je jak u glavi. Zelim mu da je mogao da iskljuci glavu u da sve to ne utice na njega. Dace BOG.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"U Srbiji 2,26 miliona stambenih zgrada": Evo gde se nalaze najstarije
Društvo

"U Srbiji 2,26 miliona stambenih zgrada": Evo gde se nalaze najstarije

U Srbiji, prema rezultatima poslednjeg popisa obavljenog 2022. godine, postoji 2.261.051 stambena zgrada, navodi se u danas objavljenoj publikaciji "Stambene zgrade", u kojoj Republički zavod za statistiku (RZS) prvi put objavljuje podatke o teritorijalnom rasporedu i osnovnim karakteristikama stambenih zgrada.

09.05.2024

14:25

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija