• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.01.2022

11:41 >> 16:25

NOVAK TRENIRAO, PA SE OGLASIO: Hvala sudiji! Uprkos svemu...

printscreen instagram

Tenis

NOVAK TRENIRAO, PA SE OGLASIO: Hvala sudiji! Uprkos svemu...

Podeli vest

Ovih dana je poprodica Novaka Đokovića bila aktivna i uz podršku naroda poslala je poruku svetu, ali pre svega srpskom asu

 

 

Porodica Novaka Đokovića zakazala je novu konferenciju za medije u ponedeljak od 12 časova.

Nakon što je sud oslobio srpskog asa, drama nije okončana, jer se i dalje čeka odluka vlasti!

Foto: ATA Images

 

Kako prenosi portal ''The Age'', ministar za imigraciono pravo Aleks Hok imao je rok 4 sata od izricanja presude da Novaka Đokovića vrati u pritvor, ali on neće reagovati u tom vremenskom roku!

Uskoro će se Novaka porodica javno oglasiti... Otanite uz nas i uživo pratite lajv sa konferencije.

 

Nakon što se Novak obratio, njegov otac Srđan je upitan kako će sve ovo uticati na njegovog sina, a on je poručio:

- Dobro, on će osvojiti još deset grend slemova posle ovoga! 

 

 

- Zahvalan sam što je sudija doneo presudu da mi se vrati viza za boravak u Australiji. Uprkos svemu što se dešavalo u protekloj nedelji,želim da ostanem i takmičim se na Australijen Open-u. Ostajem koncentrisan na tenis. Putovao sam ovde da bi učestvovao na jednom od najbitnijih turnira u istoriji i defitivno mom najuspešnijem. Trenutno toliko mogu da napišem i naravno jedno ogromno HVALA svima širom sveta koji su mi pružali podršku i snagu i ohrabrivali me da ostanem priseban i jak!

 

Srđan Đoković:

- Hvala još jednom Kirjosu, Endiju Mareju, sa kojim smo se družili i mi kao porodica, Bredu Gilbertu, Džimiju Konorsu... Mi znamo da on ima ogromnu podršku običnog naroda! On se prošle godine odrekao dela nagrade da bi neki igrači imali novca da se vrate kući! To je Novak! Želim da se sledeći put okupimo za tri nedelje kad on osvoji Australijan open!

Foto: Starsportphoto

 

- Hvala svim ljudima sveta koji se bore za slobodu mišljenja i govora! Novak se borio i izborio! Novak se nikad neće baciti na kolena! Bilo nam je teško kao i svim slobodoumnim ljudima, ali je on jedna mentalna gromada koji niakda nikog nije povredio, a vek je pokušavao da pomogne, a ne da odmogne! Ova igrica sa njegovim pojavljivanjem je došla do vrhunca, do kraja! Moraju da izmisle neku drugu, ali mislim da će i tada biti najbolji na svetu! On je bio sačekan na aerodromu i nije imao nikakva prava. Pokušali su da ga nateraju da potpiše da se odriče vize, da bi mogli da ga deportuju! On nije hteo, jer nije bilo razloga, on ničim nije doprineo. Nisu mu dali kontakt sa ženom, prijateljima, timom, advokatima. Bio je sam sa njima nekoliko sati! On je stupio u kontakt sa svojim pravnim timom i zajedno su spremili odbranu od koje nisu mogli da se odbrane! Pravo i prvda su pobedili kao i uvek! Sudija koji je vodio čitav postupak je pokazao svojim delovanjem da Novak ni u jednom momentu nije osuđen kao krivac! Nisu mogli da mu nađu nijedan argument, a sudija je bio fantastičan!

Foto: Starsportphoto

 

Goran Đoković:

- Zahvalio bih se sudiji, našem predsedniku i premijerki, a ovo je najveća Novakova pobeda! Nadam se da će se spremiti i osvojiti ovaj turnir!

Dijana Đoković:

- Došli smo da proslavimo Novakovu pobedu! On ništa nije kriv, a opet je trpeo takvu tortutu. Tek ćemo čuti šta je sve preživljavao, a ustao je protiv sistema i vlasti. Nikada se nismo suočavali sa ov akvom situaciju i sve vreme smo se trudili da se izborimo i borimo za njega! EMocije su razne. Tuga, očaj, razičarenje, strah. U jednom momentu nismo znali kako je! Da li je bolestan, sit i mislim da će me sve majke sveta razumeti! Hoću da se zahvalim svima koji su ga podržavali! Ispred hotela su mu pružali podršku ljudi koje je on čuo, a nije mogao da ga vidi!

Đorđe Đoković se obratio prisutnima:

- Jako je konfliktna situacija i za njih. Ni njima nije bilo lako. Ovaj slučaj je gledao ceo svet i zahvalio bih se i njima. Hvala svima koji su prenosili, ali i građanima Srbije. Novak je konačno oslobođen! Bio je malopre na teniskom terenu i trenirao! Novak je sportista, on se bavi tenisom i najbolji je teniser svih vremena! On se uvek zalagao za slobodu izbora i ništa više! Konačno je zadovoljena pravda i pokazana istina! On je pošten čovek, a ja mogu da kažem kao običan građanin da sam srećan zbog svega.

- Novak Đoković će se obratiti javnosti u 14 časova!

- Prema najnovijim informacijama konferencija porodice Novaka Đokovića odložena je za 14 časova! Očekuje se da do tada bude poznato više o sudbini najboljeg tenisera sveta u Australiji.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Cinik

pre 2 godine

Umesto da kukaju porodica Đoković bi trebalo javno da pokrene inicijativu da se Australiji trajno oduzme pravo na organizaciju Grand slam teniskog turnira. Ima mnogo bogatih zemalja sa teniskom tradicijom koje bi veoma rado prihvatili organizaciju ovakvog sportskog spektakla (Nemačka, Švajcarska, Švedska, Kina, Rusija, Indija pa i Japan), Sada je jako dobra prilika da se globalnim nastupom u medijima jednoj totalitarnoj vlasti u zemlji koja je bogu iza nogu oduzme ovakva privilegija!

drago

pre 2 godine

Umjesto na teren, ja bi Novaka sada stavio na temeljne medicinske pretrage. 5 dana je bio malte ne u zatvoru i sigurno je jeo nesta sto su mu ovi anglosaxsonski sljam davali. Trovali su nase ljude u Hagu, sta bi ih sprecavalo da to urade Novaku? Ova farsa fasisticke drzave australije kao i "pomilovanje" tog Suda je samo demonstracija sile, ali SIGURAN SAM I neka DIMNA ZAVJESA iza koje stoji pravi razlog svega ovoga. Ne zelim da panicim i da budem negativan, ali sam misljenja da je Novak Djokovic trovan u toj ustanovi, a njegovo buduce zdravlje ce to pokazati.Ne zaboravimo da je kraljica Engleske malte ne tvorac i vlasnik ITF-a te teniske federacije, a da je Novak u procesu stvaranja paralelne institucije ATF-u. Dalje, postoji i taj vektor najbolji u svijetu IKADA u "njihovom" viteskom gospodskom bijelom sportu, nekih pitanja oko Rio Tinta koji je takodje australijska kompanija itd itd Licno sam veoma sada zabrinut za zdravlje Novaka Djokovica i iskreno bi volio da nisam nikako u pravu u vezi sopstvenih strepnji.

Oprasan

pre 2 godine

A zasto je naglo prekinuta konferencija za stampu familije Djokovic posle pitanja zasto je Nole kad je otkrio da je pozitivan posle PCR i dalje setao okolo.....e to je stvar koja moze da ga deportuje kod ministra....

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Održane "Vaskršnje čarolije" na Savskom vencu (FOTO)
Politika

Održane "Vaskršnje čarolije" na Savskom vencu (FOTO)

Tradicionalna manifestacija za decu „Vaskršnje čarolije“ održana je ovog vikenda u Topčiderskom parku ispred Konaka kneza Miloša gde se okupio veliki broj dece koja su zajedno sa predstavnicima opštinskog rukovodstva uživala u vaskršnjem programu u organizaciji Opštine Savski venac.

05.05.2024

23:41

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Advokat porodica ubijene dece u "Ribnikaru" o suđenju: "Miljana se ponaša kao da je izvan suda, Vladimirove izjave sramne"
Hronika

Advokat porodica ubijene dece u "Ribnikaru" o suđenju: "Miljana se ponaša kao da je izvan suda, Vladimirove izjave sramne"

Ognjen Božović, advokat porodice žrtava u OŠ "Vladislav Ribnikar" istakao je gostujući na "Blic" televiziji da je ponašanje roditelja dečaka ubice, koji je 3. maja 2023. godine pucanjem iz očevog pištolja usmrtio devetoro dece i čuvara škole uvreda za sve. Protiv porodice dečaka ubice vode se dva postupka, jedan krivični i drugi parnični.

06.05.2024

07:43

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija