• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.02.2022

07:25

SLOMIĆE VAM SRCE! Del Potro plakao kao kiša, najemotivniji trenutak koji ste videli u tenisu!  (VIDEO/FOTO)

reuters

Tenis

SLOMIĆE VAM SRCE! Del Potro plakao kao kiša, najemotivniji trenutak koji ste videli u tenisu! (VIDEO/FOTO)

Podeli vest

Ole, ole, ole, ole, Delpo, Delpo... Orilo se u Buenos Ajresu dok je dobroćudni div iz Tandila Huan Martin del Potro plakao, jer je došao trenutak da tenisu kaže kraj

Del Potro je u suzama završio susret protiv zemljaka Federika Delbonisa u Buenos Ajresu - 1:6, 3:6. Veliki Agentinac, prijatelj Novaka Đokovića stavio je najverovatnije tačku na karijeru, nakon što su ga povrede sprečile da bez sumnje bude jedan od najboljih.

Briznuo je u plač pred navijačima, slomio se, nije mogao, ali ni hteo da sakrije emocije. Plakao je kao kiša. Sa tribina se orilo "Ole, ole, ole, Delpo, Delpo"...

Niko pre samog meča nije mogao sa sigurnošću da kaže da je ovo stvarno kraj. Ali, nažalost jeste, potvrdio je to Del Potro posle meča.

Nakon što je izgubio meč, publika je nastavila, a Delpo je svoju traku za kosu stavio na tenisku mrežu, poljubio je i u suzama napustio teren.

- Ovo je dan koji ću pamtiti do kraja života. Nema mesta gde da sam srećniji nego ovde. Imao sam priliku da prvi put zaigram pred svojom mamom - započeo je Delpo.

 

 

 

- Ovo je trenutak koji nikada nisam želeo da dođe. Nije ispalo kako sam se nadao. Zdravlje me je usmerilo da donesem ovu odluku u koju ni sam ne verujem. Uložio sam toliko truda u poslednje dve i po godine kako bih mogao da se vratim i napravim još jedno čudo. Ponekad mogu da izgubim i nemam snage da idem napred. Žao mi je zbog toga. Dao sam sve - kazao je kroz suze Del Potro.

Foto: reuters

 

- Tenisom sam ispunio sve svoje snove. Najteže mi pada tolika naklonost ljudi. Svu tu ljubav nosim sa sobom. Celu karijeru gradio sam sa najboljim teniserima u istoriji. Ponosan sam što sam učio od najboljih, pokušavajući da stojim čvrsto na zemlji i budem primer mlađim momcima. Na terenu i van njega pokušavao sam da ostavim trag kakav je ostavila Gabi (Gabrijela Sabatini prim. aut.), kakav je ostavio Manu (Đinobili prim. aut.) u svom sportu. Miran sam jer je moj poslednji meč bio na terenu, a ne na konferenciji za novinare. Uvek ću ga pamtiti - ovom izjavom je potvrdio da je okačio reket o klin. 

Foto: reuters

 

- Dao sam sve od sebe do poslednjeg poena. Danas želim da odem na spavanje bez bola u nozi posle dve godine. Teško je baviti se profesionalno sportom sa problemom i nelagodnošću koje imam. Osećam da je život preda mnom i želi da živim u miru.

Foto: reuters

 

Ipak, ostavio je nadu navijačima da bi mogli da ga vide na ATP 500 turniru u Rio de Žaneiru.

- Trenutno nisam siguran za Rio. Mislim da u Riju mogu da doživim nešto slično kao ovde zbog ljubavi koju tamo gaje prema meni. Sutra ili prekosutra ćemo razgovarati i donećemo odluku. Jasno ću vam staviti do znanja da ću, sa ili bez odlaska u Rio, završiti karijeru. Prioritet mi je da živim život bez bola i ptanje. Moram da sredim nogu, jer mi je teško ovako da živim. Ako je danas bio poslednji put, srećan sam. Ali, ko ne bi želeo da oseti ovo još jednom. Za sada je tenis po strani dok ne sredim nogu. Sanjam da mogu da koristim telo kako bih radio ono što želi, a ne ono što mogu. Ako to uspem, usudio bih se da uradim bilo šta... Pa čak i da ponovo otvorim prozor teniskih čuda.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

(VIDEO) Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?
Live TV

(VIDEO) Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?

Šiptarski ekstremisti predvođeni Kurtijem i Vjosom Osmani hoće da naprave novu Srebrenicu na Kosovu i Metohiji. Samo čekaju da se prizna sramna rezolucija i prihvatanje Kosova i Metohije u Savet Evrope da bi mogli da tuže Srbiju. Na ovu, ali i na druge važne teme u "Info večeri" govorili su Gavrilo Kovačević, predsednik opštine Zemun i Vladimir Kljajić, politikolog. Uživo u program putem vajber uključenja javio se pukovnik Milan Jolović koji je komentarisao moguće donošenje sramne rezolucije o Srebrenici.

30.04.2024

21:41

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)
Live TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)

Velika partija šaha se i dalje igra. Postavlja se pitanje čije figurice su u boljoj pozicji. O ratu u Ukrajini govorili su Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Stevica Deđanski iz Centra za razvoj međunarodne saradnje i Darko Obradović, Forum za strateške analize. U program se, putem vajber uključenja, uživo uključio i analitičar prof. dr Sergej Boljevič.

30.04.2024

19:25

JOŠ TV VESTI

Hronika

Završeno veštačenje optuženog profesora glume Miroslava Aleksića! Utvrđivano da li može da prati suđenje, a ovo je zaključak
Hronika

Završeno veštačenje optuženog profesora glume Miroslava Aleksića! Utvrđivano da li može da prati suđenje, a ovo je zaključak

Lekarsko veštačenje Miroslava Mike Aleksića, koje je trebalo da utvrdi njegovu procesnu sposobnost, dostavljeno je Višem sudu u Beogradu nakon zahteva sudskog veća zbog čestih odgoda ročišta uz objašnjenje da je vlasnik škole glume, koji je optužen za silovanje i polno uznemiravanje sedam polaznica škole, u lošem zdravstvenom stanju.

01.05.2024

08:02

Planeta

Huti tvrde da su izveli napad na dva američka razarača
Planeta

Huti tvrde da su izveli napad na dva američka razarača

Portparol vojske Huta Jahja Sari Kasim rekao je sinoć u televizijskom obraćanju da su „u znak podrške palestinskom narodu i kao odgovor na američko-britansku agresiju, izveli vojne operacije protiv protivničkih ratnih brodova u Crvenom moru“.

01.05.2024

00:15

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15