• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.04.2022

21:52

PONOSNA SAM, DUBL JE PONOVO DONEO PREVAGU! Teniserke SRBIJE zadovoljne nakon druge pobede!

TSS

Tenis

PONOSNA SAM, DUBL JE PONOVO DONEO PREVAGU! Teniserke SRBIJE zadovoljne nakon druge pobede!

Podeli vest

Srpske teniserke su nakon pobede protiv Estonije savladale i reprezentaciju Danske na kvalifikacionim turnirima Bili Džin Kupa Evro-afričke zone

Najbolje srpske teniserke sjajno su započele svoj put ka plasmanu u viši rang! Izabranice Dušana Vemića savladale su Estoniju, a danas su pobedu upisale i protiv Danske! 

Glavnu prevagu napravila je prva srpska teniserka Aleksandra Krunić koja je u singlu donela izjednačenje, a kasnije u dublu sa Dejanom Radovanović režirala kompletan preokret. 

- I meč protiv Danske je odlučio dubl, bili su još teži vremenski uslovi nego juče, bio je veoma jak vetar. Dejani je bilo jako teško da igra jer je taj vetar bio jači za vreme njenog meča. Odigrala sam onoliko koliko je trebalo obzirom na vetar, moj fokus je bio da pokušam da vratim što više lopti nazad tako da protivnica ne može da završi poen, što mislim i da mi je uspelo. Drago mi je što sam to uspela da odradim na brzinu ovaj meč obzirom da sam juče imala težak i dugačak meč. U dublu smo igrale mnogo bolje nego prvog dana, polako postajemo i mi uigranije, Dejana polako hvata ritam i u dublu. Bio je ovo jako pozitivan dan za nas i iako su bili teški uslovi bilo je bitno samo ostati miran u glavi i odraditi svoj posao najbolje što možemo, izvuči tu pobedu, što nam je uspelo.  Ponosna sam na Dejanu i na sebe, sutra konačno imamo dan odmora - rekla je Aleksandra Krunić. 

Selektor Dušan Vemić bio je zadovoljan učinjenim poslom protiv Danske. 

- Završen je drugi takmičarski dan u kome smo pobedili Dansku, ponovo istim rezultatom kao i dan ranije 2:1. Smatram da je odlučilo iskustvo našeg tima jer su se naše igračice bolje snašle pod ovim vremenskim uslovima koji nisu preterano dobri za tenis, jer duvao je jak vetar i bilo je hladno. Nekako smo se snašli, skupili snage i izborili pobedu. Imamo dan odmora što ćemo iskoristiti da se dobro pripremimo i odmorimo i u četvrtak idemo dalje - dodao je Vemić.

Foto: Starsportphoto

 

Srpska teniserka Dejana Radanović nije bila zadovoljna zbog poraza, ali je svesna da je sa druge strane mreže imala jednu od najtalentovanijih teniserki sveta.

- Izgubila sam moj današnji singl gde sam imala izuzetno kvalitetnu protivnicu koja je 20. juniorka sveta i za pobedu moj performans je morao da bude na izuzetno visokom nivou što se na žalost nije desilo. I dalje zbog stvari koje su mi se desile nisam uspela da pronađem svoj najbolji tenis, uz sve to bili su i jako teški uslovi za igru, vetar je duvao 50 km na čas, to na kraju više i nije bio tenis već ko će se bolje snaći na terenu što je u ovom momentu ona bolje uradila od mene. U dublu smo stale na teren Aleksandra i ja, izuzetno lepo odigral,e jako sam zadoovljna. Aleksandra je toliko iskusna i kvalitetna što i njen rang govori i tu je da mi pomogne i sugeriše u nekim stvarima i kad dobro i loše odigram. Uz nju automatski i ja krenem mnogo bolje da se snalazim u dublu, tako da sam jako zadovoljna kako smo odigrale oba meča. Imamo sad iza sebe ta dva dubla i več mnogo bolje uspevamo da se razumemo na terenu što će biti od ključne važnosti kada dođu naredni mečevi. Sutra odmaramo, u četvrtak nastavljamo i jako se radujem tome – rekla je reprezentativka Srbije Dejana Radanović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Novi olimpijski bazen za nove šampione!
Futog

Novi olimpijski bazen za nove šampione!

Prеmijеr Miloš Vučеvić i gradonačеlnik Novog Sada Milan Đurić, sa ministrom građevinarstva Goranom Vеsićеm i prеdsеdnicom Pokrajinskе vladе Majom Gojković, obišli su u Futogu završne radove na Sportskom kompleksu u oviru koga je i nov olimpijski bazen.

28.05.2024

18:54

Da l' da gledaš il' da jedeš! Darko je vatrgosac, ali i vrstan umetnik!
Srbija

Da l' da gledaš il' da jedeš! Darko je vatrgosac, ali i vrstan umetnik!

Vatrogasac Darko Sinđelić iz Ivanjice ima nesvakidašnji hobi. Za neke je to umetnost, jer kako nazvati skulpture koje on pravi rezbarenjem voća i povrća! Njegova dela sve češće krase stolove na veseljima u Čačku i okolini, ali se za ovo neobično umeće jednog vatrogasca čulo i u čitavoj Zapadnoj Srbiji.

28.05.2024

15:31