• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

16.06.2022

21:00

MORA DA POSTOJI KOMUNIKACIJA! Njegove  su se reči čekale, oglasio se šef saveta igrača!

Reuters

Tenis

MORA DA POSTOJI KOMUNIKACIJA! Njegove su se reči čekale, oglasio se šef saveta igrača!

Podeli vest

Ovogodišnji Vimbldon biće veoma specifičan zbog toga što je ruskim i beloruskim igrača zabranjeno učešće, dok ATP bodovati igrače

Ovaj grend slem turnir je zbog rata u Ukrajini odlučio da zabrani učešće ruskim i beloruskim igračima, na šta su ATP i WTA odgovorili tako što ove sezone neće dodeljivati bodove, a mnogi igrači su se oglašavali zbog ove činjenice.

Kevin Anderson, šef ATP Saveta igrača, koji je završio igračku karijeru prošlog meseca, učestvovao je u razgovorima između tenisera i Vimbldona.

- Mislim da je važno imati bolji odnos između Grend slem turnira i igrača. Ponekad deluje kao da Grend slem deluje nezavisno. Koliko god da razumem odluku Vimbldona i neke od razloga, treba da postoji bolja komunikacija između njih i igrača. Oduzimanje bodova je odluka bez presedana - rekao je Anderson za "BBC Sport Afrika"

Istakao je da je razgovarao sa igračima iz Ukrajine, poput Sergeja Stahovskog, nekadašnjeg 31. tenisera planete koji se priključio ukrajinskoj vojsci.

- U razgovoru sa nekoliko igrača koje poznajem, skoro da osećate ličnu vezu. Užasno i mislim da su pokušaji da se sve okonča veoma važni. Zato mogu da razumem poziciju Vimbldona, s obzirom na značaj događaja. Sa druge strane, teško je igračima. Mnogi od njih neće moći da brane bodove. Mislim da tačan odgovor u ovoj situaciji ne postoji. I u Savetu je bilo mnogo različitih mišljenja o tome šta treba da se radi. Mislim da je jedna od najvažnijih stvari za igrače da se naša reč više čuje pri donošenju odluka, posebno na Grend slemovima. Vimbldon je jedan od najpoznatijih turnira na svetu. Svi pokušavaju da pronađu rešenje - rekao je Anderson.

Anderson nije odstupio sa funkcije iako je u penziji, ipak ističe da je verovatno vreme da se povuče.

- Kada sam otišao u penziju, obavestio sam Savet i kazao da ako više nisam na Turu, verovatno je vreme da istupim. Takođe, bio bih srećan da nastavim da pružam koliko god mogu pomoći. I dalje sam uključen u ovo da pokušamo da igračima obezbedimo glas i dalje guramo svoj plan - zaključio je Anderson.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija