• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.09.2022

22:08

OGLASIO SE VIKTOR TROICKI! Selektor UTUČEN zbog lošeg rezultata! Pominjao i komandante...

beta

Tenis

OGLASIO SE VIKTOR TROICKI! Selektor UTUČEN zbog lošeg rezultata! Pominjao i komandante...

Podeli vest

Dejvis kup reperzentacija Srbije nalazi se pred eliminacijom iz osmine finala, pošto je savladala Kanadu rezultatom 2:1

Orlovima je bio potreban trijumf od 3:0 i da Koreja iznenadi domaćina Španiju rezultatom 2:1.

Posle ovakvog epiloga, Srbiji je neophodno da Korejci savladaju Crvenu furiju sa maksimalnih 3:0, što je u domenu teorije.

Nije krio razočaranje selektor srpske reprezentacije Viktor Troicki, posle gubitka meča Kecmanovića od Feliksa Ožea Alijasima, tenisera iz Top 10 ATP liste.

- Počelo je dobro, Laslo Đere je sjajno igrao protiv Dialoa. Nadali smo se da Kecmanović može da trijumfuje protiv Ožea, uzdali smo se i da je Feliks umoran jer je sinoć oko jedan posle ponoći završio dubl, ali danas je odigrao fenomenalno. Bilo je stvarno teško dobiti ga, bio je sjajan na forhendu, servirao je fenomenalno, bio je agresivan od početka do kraja. Miša je imao neku polu-šansu u prvom setu, ali Feliks je odigrao sjajno. On je pobedio i prvog igrača sveta Karlosa Alkarasa, tako da mu čestitam, stvarno je bio sjajan u protekla 24 sata - rekao je Viktor Troicki.

Selektor je priznao da nije očekivao da Kanada dobije Španiju i tako zakomplikuje situaciju u grupi.

- To je stvarno bio šok. Španija je vodila sa 5:3, servirali su za meč i na kraju Kanađani preokrenu na 5:7 i dobiju dubl. Znali smo danas da nam treba 3:0, ali... Navijamo za Koreju, mada su šanse baš male.

Foto: beta

selektor je bio iznenađen pobedom Kanade nad Španijom

Bivši član državnog tima je bio svestan da je Kecmanovićev duel sa Alijasimom bio odlučujući.

- Znali smo da je Pospišil povređen i da će teško izdržati dubl. Gledali smo zato da u singlu budemo što bolji i bili svesni da ako stignemo do dubla da tu imamo šansu baš zato što je Pospišil povređen i da je njegovo koleno problematično. Ali... Ako ne budemo prošli, a opet kažem, šanse su veoma male, biće ovo veliki maler jer ćemo verovatno biti jedina ekipa sa dve pobede koja nije prošla dalje. Izgleda da nam se vraća za prošlu godinu kada smo se iz Insbruka provukli do Madrida, kada je ruski dubl pobedio, pa mi prošli u polufinale u poslednjoj sekundi. Moram da kažem da sam uprkos svemu veoma ponosan na sve momke, dali su sve od sebe.

Osim izostanka prvog reketa Srbije Novaka Đokovića, dodatan problem stvorio je Filip Krajinović pošto se razboleo na dan meča protiv Španije, a Laslo Đere je imao problem sa povredom na meču protiv Kanade.

- Zato i kažem da sam ponosan. Imali smo baš dosta pehova, nisam mogao da računam uvek na sve. To se desilo i prošle godine, evo desilo se i sada. Tako je kako je. Navijaćemo sutra za Koreju, ali to će stvarno biti čudo ako pobede.

Da je Srbije izgubila 1:2 protiv Španije, a ne 3:0, ovaj rezultat bi bio verovatno dovoljan za prolazak.

- Sada je lako da budemo komandanti. Znam da je propuštena šansa u tom meču protiv Ramosa, ali... Šta je tu je, tako se sada desilo, moramo dalje.

Foto: beta

poraz Kecmanovića od Alijasima udaljio je Srbiju od četvrtfinala

Prolaz Španije znači da ako Srbija ne dobije vajld kartu, u narednom ciklusu Dejvis kupa mora da igra kvalifikacije za grupnu fazu, koje su na programu u januaru.

- Mi nekoliko godina nismo igrali te kvalifikacije, dobili smo vajld kartu, pa smo onda upali na mesto Rusije koja je diskvalifikovana... U slučaju da se desi da igramo u januaru, moram da kažem da je termin prilično gadan, igra se odmah posle Australijan opena. Videćemo i da li ćemo igrati kući ili na strani... Međutim, mi moramo da se što pre oporavimo od ovog neuspeha, jer ako ne prođemo grupu, ovo definitivno jeste neuspeh, uprkos svim pehovima koji su nas zadesilo. Videćemo šta će biti - istakao je Viktor Troicki.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Petar

pre 1 godinu

Ima li nekog u TS Srbije da kaze ovom Troickom DA NEMA POJMA i da pod ODMAH PODNESE OSTAVKU ???? Evo ja cu da mu saopstim: TROICKI, buzdovanu, neznalico.....PODNESI NEOPOZIVU OSTAVKU !!!!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija