• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.10.2022

11:28 >> 13:50

KAD HOĆE DA GA SLOME, NOVAK SE PRETVORI U ZVER! Đoković uništio Cicipasa za 90. trofej u karijeri!

reuters

Tenis

KAD HOĆE DA GA SLOME, NOVAK SE PRETVORI U ZVER! Đoković uništio Cicipasa za 90. trofej u karijeri!

Podeli vest

Novak Đoković je novi šampion turnira u Astani pošto je u finalu pregazio šestog tenisera sveta Stefanosa Cicipasa rezultatom - 6:3, 6:4, posle 75 minuta igre

Novaku je ovo druga titula za samo sedam dana nakon što je prošle nedelje osvojio turnir u Tel Avivu, ali i matematički obezbedio Završni masters u Toronu. Nisu dali Novaku da igra u Australiji i Americi, ali ga nisu slomili, postao je još jači i nastavio je da piše istoriju.

Srbinu i Grku je ovo bio 10. međusobni meč, a Nole sada vodi 8:2. Najbolji srpski tenis ikada je u prestonici Kazahstana osvoji 90. titulu u karijeri. Na taj način bi približio Rafaelu Nadalu koji ima 92 trofeja u karijeri i nastavio pohod na još jedan rekord Rodžera Federera koji je osvojio 103 pehara.

Foto: reuters

 

Nole je fantastično odigrao finale Astane protiv Cicipasa, koga je dobio osmi put u karijeri. Igrao je koliko je bilo potrebno protiv mladog rivala protiv koga je u prvom setu izgubio smao pet poena. Nole je slomio otpor Grka u osmom gemu kada je napravio brejk posle očajnog servis gema Cicipasa. Potiom je bez izgubljenog poena potvrdio brejk i dobio set sa 6:3. 

Nastavio je u istom timu Srbin u drugom setu.Nakon što je u trećem gemu ispustio dve brejk lopte, ispravio je grešku u petom gemu. Uzeo je lagano servis Cicipasu, potvrdio brejk u nastavku i poveo 4:2, sačuvao prednost i na kraju trijumfovao - 6:3, 6:4.

Foto: reuters

 

Naš as je tek drugi igrač posle Rodžera Federera koji je osvojio turnire iz svih kategorija u istoj sezoni i tu u sezoni u kojoj mu je bilo zabranjeno da se takmiči u Australiji i Americi. Osvojio je trofeje na Mastersu u Rimu, zatim grend slem na Vimbldonu i potom u Tel Avivu turniru 250 serije.

Đoković je sada osvojio turnir iz 500 serije i kompletirao titule iz svih kategorija u jednoj sezoni. Slavni Švajcarac 2010. godine uspeo je da osvoji Australijan Open, Masters u Sinsinatiju, turnir 500 serije u Bazelu, a onda i 250 serije u Stokholmu.

NOVAK ĐOKOVIĆ - STEFANOS CICIPAS 6:3, 6:4


UŽIVO

Drugi set

6:4 - Kraj! Velika pobeda Novaka Đokovića i novi, 90. tofej u karijeri!

5:4 - Cicipas je i dalje u meču, ali Novak servira za titulu u Astani, drugu u nizu.

5:3 - Novi ekspresan gem Đoković, Cicipas servira za ostanak u meču, ali su male šanse da Grk nešto uradi i preokrene situacija, bar izbori treći set. 

4:2 - Nole gazi Cicipasa, potvrđuje brejk i podiže navijače na noge u Astani.

3:2 - Kakav brejk Đokovića, Cicipas je uspeo na svoj servis da osvoji samo jedan poen. Neće se ni oznojiti a osvojiće novi trofej Nole. Cicipas nema rešenje za Srbina.

1:2 - Dve brejk lopte imao je sada Đoković ali je pronašao rešenje Grk i spasio servis gem.

1:1 - Bez uzbuđenja na startu drugo seta jedan i drugi bez problema osvajaju serviv gemove.

Foto: REUTERS/Pavel Mikheyev

 

Prvi set

6:3 - Posle polasata igre Nole dobija prvi set protiv Cicipasa, poslednji gem osvaja bez ozgubljneog poena Srbin.

5:3 - Brejk Novaka! Grk je odigrao katastrofalno ovaj gem, pogodio je samo jedan prvi servis, Đokovič je to kaznio, uzeo mi je servis gem i sada servira za prvi set.

4:3 - Novak je na svoj servis do sada izgubio samo četiri poena, ali i dalje čekamo brejk ili bar priliku za brejk.

2:1 - Novak i Stefanos nastavljaju bez problema da osvajaju svoje servis gemove, ali Srbin vodi.

1:1 - Cicpas uzvraća istom merom, lagano dolazi do prvog gema u finalnom meču.

1:0 - Đoković bez izgubljenog poena osvaja prvi gem u maču!

Meč između Đokovića i Cicipasa u Astani je počeo!

11.29 - Stefanos Cicipas u karijeri nikada nije podigao turnir na turniru iz serije 500, a igrao je u osam finala.

11.22 - Đoković pet meseci nije izgubio niti jedan jedini set u ATP mečevima, do duela sa Danilom Medvedevom u polufinalu Astane. Imao je niz 24:0.

11.25 - Srbin i Grk će odigrati 10. međusobni meč, a Nole vodi 7:2, ove setone ga je pobedio na mastersu u Rimu. 

11.21 - Najbolji srpski tenis ikada će ti u prestonici Kazahstana da osvoji 90. titulu u karijeri.

11.20 - Finalni meč između Novaka Đokovića i Stefanosa Cicipasa na turniru u Astani pratite na Informer.rs.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Delegacija Narodne skupštine Srbije u poseti Kini
Politika

Delegacija Narodne skupštine Srbije u poseti Kini

Delegacija Narodne skupštine Srbije doputovala je danas u Peking, gde će učestovati na Četvrtom sastanku Stalnog komiteta Svekineskog narodnog kongresa (SK SKNK), jednog od najvažnijih organa vlasti u Narodnoj Republici Kini.

03.06.2024

11:41

Dodik o velikoj diplomatskoj pobedi: Rezolucija propala na glasanju u UN zahvaljujući delovanju Srbije i Vučića!
Politika

Dodik o velikoj diplomatskoj pobedi: Rezolucija propala na glasanju u UN zahvaljujući delovanju Srbije i Vučića!

Predsednik Republike Srpske, Milorad Dodik izjavio je da je rezolucija o Srebrenici propala na glasanju u Generalnoj skupštini UN i da je takvo glasanje rezultat i ogromnog truda i delovanja Srbije i predsednika Aleksandra Vučića, koji su, kako je istakao, neumorno u nebrojenim kontaktima sa članicama UN ukazivali na jednostranost i netačnost onoga što je bošnjačko-nemačka rezolucija spremila kao osudu srpskog naroda, Srbije i Republike Srpske.

03.06.2024

10:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

Премијера нове луткарске представе „Зец и Пас“
Kultura

Премијера нове луткарске представе „Зец и Пас“

Позориште лутака „Пинокио“ ће у среду 05. јуна 2024. године у 20 часова одржати премијеру представе ЗЕЦ И ПАС, у режији Силвана Омерзуа, а реприза представе „Зец и Пас“ ће се одржати у суботу, 08. јуна у 12 часова.

03.06.2024

11:12

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija