• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.11.2022

09:22

ĐOKOVIĆ IGRA ZA ISTORIJU! Evo gde možete da gledate veliko finale u Parizu!

Tanjug/AP

Tenis

ĐOKOVIĆ IGRA ZA ISTORIJU! Evo gde možete da gledate veliko finale u Parizu!

Podeli vest

Novak Đoković će u nedelju od 15 časova u finalu mastersa Pariza igrati protiv danske senzacije Holgera Runea

Đoković i Rune su do sada igrali samo jednom, kada ga je srpski teniser pre godinu dana dobio na US Openu a 3:0 u setovima. Najbolji srpski teniser će igrati za istroriju i lični rekord, a duel možete gledati na kanalu Sport klub 1.

Novak igra za rekorde

Novaku, ukoliko trijumfuje, bi to bila istorijska, sedma titula u Parizu čime bi postao njegov najuspešniji masters. Do sada imao šest titula u Parizu,  Majamiju i Rimu.

Foto: Tanjug/AP

 

Sa osvojenih sedam titula izjednačio bi se sa Rodžerom Federerom na drugom mestu po tome koliko je puta osvajao jedan turnir iz masters serije. Švajcarac je to uradio sedam puta u Sinsinatiju. Nadal je nenadmašan sa 11 titula u Monte Karlu i 10 u Rimu.

Takođe, eventualnom pobedom osvojio bi naš as  39. masters i tako povećao  rekord i  pobegao Rafaleu Nadalu koji ima 36.

Foto: Tanjug/AP

 

Srpski teniser bi takođe nastavio i niz pobeda koji trenutno iznosi 20. Poslednji put izgubio je od Rafaela Nadala u četvrtfinalu Rolan Garosa. Potom je naš as trijumfovao na Vimbldonu, u Tel Avivu i Astani. 

- Holgera znam veoma dobro,  često treniramo na različitim podlogama, a i pratio sam put njegovog uspeha od juniora pa do današnjih dana. Izuzetno mi je drag, ima sjajnu radnu etiku, okružen je divnom porodicom i stručnim timom. Mislim da u potpunosti zaslužuje do sada ostvareni uspeh. Danas, kada je 15 igrač sveta potvrđuje da će biti važan igrač za budućnost tenisa, i nadam se da ću uspeti da odložim njegovo osvajanje prve Masters titule u karijeri - kazao je Novak pred finale i otkrio da se druži sa mladim kolegom van terena.

Foto: REUTERS/Christian Hartmann

Rune Holger

-  Van terena smo super, na terenu naravno suparnici, a od moje pobede u četiri seta na prošlogodišnjem US Openu Holger je puno napredovao u fizičkom i mentalnom smislu, igra veoma odvažno i bez kalkulacija. Na neki način me podseća na mene u ranoj fazi karijere. Veliki je borac koji voli takmičarski izazov, sa jakim bekhendom i odličnom defanzivom, voli da ostavi srce i noge na terenu. To je lepo videti i smatram da je odlično za naš sport - kaže Đoković.

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija