• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.02.2023

07:38

NEVIĐENA DOMINACIJA! Đoković uskoro obara rekord svih vremena!

reuters

Tenis

NEVIĐENA DOMINACIJA! Đoković uskoro obara rekord svih vremena!

Podeli vest

Novak Đoković započeo je 376. nedelju u karijeri na prvom mestu na ATP listi

Još samo sedam dana deli Novaka od istorije. Naš as će se narednog ponedeljka izjednači sa apsolutnim rekordom svih vremena, koji drži Štefi Graf! 

Čuvena Štefi je apsolutni rekorder kada računamo žensku i mušku konkurenciju. Trku sa Nemicom počeo je Đoković kada je pretekao Federera, koji je ostao na 310 nedelja. Naredne nedelje će Srbin izjednačiti rekord, a sedam dana kasnije i nadmašiti legendarnu teniserku.

Srpski teniser je ove nedelje prvi sa 7.070 bodova. Karlos Alkaraz je drugi sa 6.730, a Stefanos Cicipas treći na svetu sa 5.940 bodova.

Foto: REUTERS/Hannah Mckay

NOvak Đoković uskoro obara rekord Štefi Graf

Slede Kasper Rud sa 5.515, Andrej Rubljov sa 4.065, te Rafael Nadal sa 3.815 bodova, iza njega su Tejlor Fric sa 3.455 bodova,Feliks Ože Alijasim sa 3.260, a Holger Rune je deveti - 3.136, dok je na desetom mestu Hubert Hurkač, ima 2.950 bodova. 

Foto: Tanjug/AP

 

Novak bi nakon Australijan opena trebalo da igra na turniru u Dubaiju, od 27. februar do 4. marta. Ako bude igrao, Novak će se boriti za šestu titulu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Prethodno je turnir osvajao 2009-2011, 2013. i 2020. godine.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija