• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.03.2023

14:10

BOBA ŽIVOJINOVIĆ PROGOVORIO O NOVAKU! Obezbedio sam mu prvi ugovor! On je JEDINSTVEN, a jedini sam JA pored NJEGA ...

printscreen

Tenis

BOBA ŽIVOJINOVIĆ PROGOVORIO O NOVAKU! Obezbedio sam mu prvi ugovor! On je JEDINSTVEN, a jedini sam JA pored NJEGA ...

Podeli vest

Na svečanosti povodom 78. rođendana Crvene zvezde nekadašnji teniski as Slobodan Živojinović govorio je za emisiju Radio Beograda "Vreme sporta i razonode", a tema je bio i najbolji teniser današnjice naš Novak Đoković.

Nekadašnji srpski teniser koji iza sebe ima dva grend slem polufinala, Slobodan Boba Živojinović, dobio je nagradu za životno delo od svog matičnog kluba Crvene zvezde, u kojem je sa sedam godina napravio svoje prve teniske korake.

- Mnogo je emocija, zato što sam ja dete koje je rođeno na terenima Crvene zvezde, tu sam odrastao i počeo da se bavim ovim sportom. Tako da je ovo priznanje meni izuzetno značajno, baš zbog toga. Bilo je i drugih priznanja, ali ovo... specifično, emotivno i sigurno najdraže.Ove godine punim 60 godina. Prvi turnir sam odigrao sa nepunih sedam godina, pre 54 godine! To je veliki broj. Malo je sportista, odnosno mojih nekadašnjih kolega koji su rođeni baš tu na teniskim terenima. Danas je moj govor morao da ide u tom pravcu, jer su te emocije mnogo jače od svakodnevnih. Sećanje na početke, te treninge, buđenje ujutru, zvuk loptica koje udaraju u zid... i sada mi je ujedno i teško i lepo prisećati se toga.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

 

Živojinović koji se nekada ralazio u top 20 (bio je 19. igrač sveta) prokomentarisao je Novaka Đokovića i njegov veličanstven uspeh.

- Nedavno sam video Noleta, ne na nekom terenu, već u jednom klubu pre njegovog odlaska iz Beograda. Da je veliki – apsolutno da. Jedinstven je. Ne znam da li će ikada neko postići rezultate sličnim njegovim. Ne samo u tenisu, već i u sportu uopšte. Inače, prigodan je povod da dodam, da sam ponosan sam na činjenicu, što sam drugi Zvezdaš koji je odigrao dva polufinala na grend slemovima osim Noleta, ja sam jedini pored njega- rekao je Živojinović sa ponosom, a onda dodao:

Foto: REUTERS/Amr Alfiky

 

- Imao sam priliku kao predsednik Teniskog saveza da mu obezbedim prvi ugovor sa jednom bankom, prve ATP turnire je zaradio na turnirima našeg Saveza. To su bili mali koraci, počeci za njega, ali to je fakat i jedna velika istina. Tada smo mi mogli biti ponosni na to i na uspehe svih naših tenisera - zaključio je Slobodan Boba Živojinović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
ddd

pre 1 godinu

Interesantno!? Novakov otac je mnogo puta rekao za medije da Boba Živojinović nije hteo da pomogne Noletu, opstrukciom ga je i kočio na početku karijere.

Zoraneli

pre 1 godinu

Novak,Tipsarević ,Zimonjić,Troicki pa tek onda ti.

Dovla

pre 1 godinu

Necovek, lazov i poluteniser. Na sve nacine je nastojao da sabotira Novaka Djokovica. Bolje mu je da se sakrije u misju rupu sa svojom pevaljkom.

Vrana

pre 1 godinu

Sto se taj debeli i mastan Boba nije trudio da ulaze u buduce talente. Neverujem da je on ikada Novaku pomogao. Ali shance postoje jos uvek da se pronalaze buducih tenisere.

Sony

pre 1 godinu

Kako ovog morža nije sramota❓Ne može nikako tvoje ime da stoji pored Djokovićevog!Pored Fahretinog, da, a zašto se Ana Ivanović i Jelena J. se ne računaju?Osim Novaka njih 2 su jedine bile prve ba ATP listi

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Hitno! Brajen javlja: NATO raspoređuje trupe u Ukrajinu! Počelo ono čega se ceo svet plašio: U uniformama su, nose zastave...
NIJE DOBRO

Hitno! Brajen javlja: NATO raspoređuje trupe u Ukrajinu! Počelo ono čega se ceo svet plašio: U uniformama su, nose zastave...

NATO je počeo da raspoređuje borbene trupe na ukrajinsko ratište. Vojnici su u uniformama i uglavnom koncentrisani u zapadnom delu zemlje, ima ih i na istoku, tik uz borbe na frontu. Vojska iz Poljske, Francuske, Velike Britanije, Finske i drugih članica NATO od 25. aprila pristiže u Ukrajinu. Ove trupe nisu plaćenici. Na uniformama nose zastave svojih zemalja. Ove tvrdnje Stefana Brajena, koji je obavljao posao visokog izvršnog direktora u američkoj proizvodnji naoružanja, a bio je angažovan i u izvršnim i zakonodavnim nivoima američke vlade, objavljuje „Vepons end stratedži“.

27.04.2024

22:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija