• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.04.2023

12:42

ZBOG ISTINE U ZATVORU! OBRADOVIĆ PRUŽIO PODRŠKU VUČIĆEVIĆU! Vučko, izdrži, izbori se za pravdu i demokratiju

printscreen

Tenis

ZBOG ISTINE U ZATVORU! OBRADOVIĆ PRUŽIO PODRŠKU VUČIĆEVIĆU! Vučko, izdrži, izbori se za pravdu i demokratiju

Podeli vest

Puna podrška za Vučka da istraje u svojim principima i dokaže da su sudske odluke loše, kaže teniski stručnjak Bogdan Obradović. Glavni i odgovorni urednik Informera Dragan J. Vučićević od ponedeljka ujutru je na izdržavanju šestomesečne zatvorske kazne, zbog verbalnog delikta, tačnije tvitova o novinaru i nekadašnjem direktoru Televizije N1 Jugoslavu Ćosiću.

Na nepravdu koja je zadesila Vučićevića, niko nije ostao imun, a podršku mu je pružio i teniski stručnjak Bogdan Obradović.

- Video sam šta se desilo i ne mogu da verujem. Pa gde mi to živimo, u XVIII veku? Izgleda da u Srbiji glavnu reč vode neke mračne sile, koje nisu na strani vlasti i nas koji smemo da kažemo da podržavamo predsednika države. Strašno je što nas zbog toga sabotiraju na svakom koraku. Vučko je to sad osetio na svojoj koži i verujem da mu nije lako, ali znam da je jak i da će izdržati - poručio je Obradović za Informer.

Foto: printscreen

Bogdan Obradović

Prema njegovim rečima, nepojmljivo je da neko ide na izdržavanje zatvorske kazne zbog toga što je rekao istinu.

- Neshvatljivo je da čovek koji uvek govori samo istinu završi u zatvoru, kao da smo društvo iz nekog prošlog veka. Ovo ne liči na demokratiju, neki zakoni hitno moraju da se promene. Verujem da će Vučkova borba da doprinese da niko više ne ide iza rešetaka zbog izrečene istine - zaključio je Obradović za Informer. 

Redakcija Informera pokrenula je onlajn peticiju sa ciljem da uvreda više ne bude krivično delo i da se više nikad u Srbiji ne ponovi da jedan novinar ode u zatvor zbog izgovorene ili napisane reči.

Peticiju možete potpisati klikom OVDE.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
VALERIJ

pre 1 godinu

ВУЦЕ УЗ ТЕБЕ СМО СВИ НОРМАЛНИ ЛЈУДИ И БОГ СТОБОМ ПОБЕДА И ИСТИНА ЈЕ НА ТВОЈОЈ СТРАНИ

vlada

pre 1 godinu

Za sud postoje samo materijalni dokazi.Istina, bez dokaza na sudu nije validna.Zao mi je Vucicevica,dobar je i korektan novinar,bez afera ili bilo cega.Zasto nije platio tih za njega bednih 200.000 dinara,a sledeci put bi pribavio valjane dokaze za svoje tvrdnje.

napredni rijaliti

pre 1 godinu

Pustiće ga Vrhovni AVAV na slobodu da laje na neprijatelje klana. Ovo je samo tupava predstava za krezave penzionere i glasače da ne vide kako se „napredni" svet urušava oko njih.

ce

pre 1 godinu

Fasizam ,na mala vrata , se instalira prvo preko sudija u Srbiji.

Jelenko

pre 1 godinu

Zasto nisi pruzio podrsku i Dejanu Zlatanovicu.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija