• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: beta

25.04.2023

12:42

TONI NADAL SE HITNO JAVIO! Teniski svet je zabrinut, Rafin stric pričao o povratku na teren i Rolan Garosu!

reuters

Tenis

TONI NADAL SE HITNO JAVIO! Teniski svet je zabrinut, Rafin stric pričao o povratku na teren i Rolan Garosu!

Podeli vest

Stric španskog tenisera Rafaela Nadala, njegov bivši trener Toni Nadal rekao je da osvajač 22 grend slem titule neće još dugo odsustvovati sa terena, ali da neće najbolje pripremljen doći na Rolan Garos.

Nadal zbog povrede nije igrao od januara, kada je izgubio u drugom kolu Australijan opena od Amerikanca Mekenzija Mekdonalda. Direktorka Rolan Garosa Ameli Morezmo izjavila je da postoji opravdan strah da bi Rafael Nadal mogao da propusti drugi grend slem turnir u godini. Ali, rafin stric smiruje navijače.

- Rafael se oporavlja, mislim da neće proći mnogo dok se ne vrati takmičenjima. Nažalost neće igrati u Madridu, a to je jedan od turnira zbog kojih je bio najviše uzbuđen, ali moraće da sačeka još godinu dana - rekao je Toni Nadal za RTVE.

Nekadašnji prvi teniser sveta pokušava da se pripremi za Rolan Garos, koji počinje 28. maja, čiji je rekorder sa 14 trofeja. Mogao bi da zaigra na masteru u Rimu, a pre Rolan Garosa, zakazani su turniri u Lionu i Ženevi.

Foto: reuters

Rafael Nadal se još nije oporavio od povrede



- Neće doći na Rolan Garos dobro pripremljen, ne treba da se zavaravamo. Od 10. januara nije igrao mečeve, dugo se nije takmičio. Ni pre Australije nije odigrao mnogo mečeva, ali on se brzo vrati u ritam, a na grend slemovima mnogo zavisi i od žreba. Ako imate dovoljno sreće za povoljan žreb na početku turnira, onda je sve moguće -  naveo je Toni Nadal.

Nadal je odigrao 115 mečeva na Rolan Garosu i dobio je 112. U dva navrata je izgubio od srpskog tenisera Novaka Đokovića, 2015. i 2021, a od Šveđanina Robina Soderlinga 2008. godine.

Foto: reuters

 



- U više navrata sam rekao, Nadal je u drugoj nedelji grend slema favorit - rekao je Toni Nadal.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak
Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak

Kad god se nešto dogodi u Kremnima, rodnom mestu proroka Tarabića, većina ljudi je sklona da to tumači s dozom misterije...Česta grmljavina, sevanje munja, pa sinoć grom koji je udario u zgradu u centru sela, mnogima je uterao strah u kosti.

31.05.2024

17:31