• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.06.2023

06:45

NOVAK JE SUPERHEROJ U KOSTIMU ZLIKOVCA! Baš takav je potreban tenisu, poručuje Džon Milman

EPAIMAGES

Tenis

NOVAK JE SUPERHEROJ U KOSTIMU ZLIKOVCA! Baš takav je potreban tenisu, poručuje Džon Milman

Podeli vest

Ako su Rodžer Federer i Rafael Nadal u javnosti opisani kao superheroji sa plaštom, onda nam je bio potreban i antiheroj jednake snage, zlikovac, a to je Novak Đoković! Baš takav Novak nam je bio potreban, jer je on verovatno najveći igrač koji je ikad uzeo reket u ruke.

Ovim rečima je australijski teniser Džon Milman pričao o Novaku Đokovću i njegoom značaju za tenis. On ne ostavlja dilemu da je srpski as najveći teniser svih vremena, bez obzira na to hoće li danas na Rolan Garosu osvojiti 23. grend slem titulu.

Milman je ovaj put u drugi plan ostavio Novakov način igre, trofeje i mentalnu snagu, već je pričao samo o slici koju zapadnoevropski, američki i australijski mediji godinama kreiraju o Đokoviću praveći od njega najvećeg zlikovca.

- Kao i svaki dobar film o superherojima, sportu su potrebni heroji i negativci. Tenis nije izuzetak. Poslednjih petnaest godina Rodžer i Rafa, naši ratnici koji nose ogrtače, oduševljavali su publiku koja ih  obožava. Ali da bi ta priča uspela, bio nam je potreban antiheroj jednakog sjaja. Dame i gospodo, to je Novak Đoković - rekao je Milman.
 

Foto: EPAIMAGES

Džon Milman i Novak Đoković


Australijanac kaže da je nepisano pravilo da se uvek i svuda više govori o kontroverzama u vezi s Novako, nego o njegovim sposobnostima na terenu.

- On je verovatno najveći igrač koji je ikada igrao ovu igru, ali neverovatno je da se o njegovom liku često govori više nego o sposobnostima na terenu. On je neko ko redefiniše starosne barijere u našem sportu, ali se medijski natpisi više fokusiraju na njegove stavove o vakcinaciji - naglasio je Milman.

Teniser sa najmlađeg kontinenta smatra da nije dovoljno istaknut Đokovićev pozitivan doprinos, uključujući njegovu pomoć kolegama za vreme kovida kroz finansiranje turnira, ali i formiranje PTPA koji se zalaže za finansijsku podršku slabije rangiranim igračima. Milman podseća da je Novak donirao više od milion evra za medicinsku opremu tokom pandemije korona virusa.

- Novak će uvek izazivati podeljena mišljenja. On sigurno ima čvrsta uverenja i nepokolebljive principe na koje mnogi drugi ne bi pristali. Za neke će Novak uvek biti neko za koga se nadamo da neće uspeti i protiv koga navijamo. Verujem da će vremenom sve više ljudi shvatiti ono što njegove kolege sad već znaju. Novak jeste heroj u kostimu negativca. A upravo to je našem sportu bilo potrebno - naglasio je Milan.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)
Live TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)

Bitka za Časov Jar se zaoštrava. Zelenski smenio načelnika odeljenja za sajber bezbednost. Zašto je poseta kineskog predsednika važna za celu Evropu. Kolumbija prekinula diplomatske odnose sa Izraelom. Gosti emisije "Rat uživo" bili su analitičar prof. dr Miloš Laban i sociolog prof. dr Ilija Kajtez. Uživo u program javio se i geopolitički analitičar Milutin Ilić.

02.05.2024

19:58

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija