• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.06.2023

10:50

HRVAT SE NE PLAŠI! Ivanišević bi rado izašao na crtu Đokoviću!

Starsportphoto

Tenis

HRVAT SE NE PLAŠI! Ivanišević bi rado izašao na crtu Đokoviću!

Podeli vest

Goran Ivanišević, trener Novaka Đokovića, kaže da bi voleo da igra sa prvim teniserom sveta, iako bi izgubio od njega.

Novak Đoković nedavno je osvojio Rolan Garos i rekordni 23. grend slem u karijeri, pa je nadmašio Rafaela Nadala (22) i Rodžera Federera (20). 

Srpski teniser, iako ima 36 godina, i dalje dominira, ne mogu mu ništa ni teniseri čak 15 godina mlađi od njega, a brojni stručnjaci kažu da igra na novuo kao pre desetak godina. I pored toga, Ivanišević bi imao hrabrosti da izađe na crtu Đokoviću.

Izgubio bih od Novaka

- Volio bih da igram sa njim. Verovatno bih izgubio, iako bi zavisilo od podloge. Bilo bi zanimljivo, voleo bih to da vidim - rekao je za portal "Večernji.hr" Ivanišević.

Đoković je ove godine pre Rolan Garosaa već osvojio Australijan open, a ispred nas su Vimbldon i US open pa su novinari pitali Gorana Ivaniševića da li Srbin može da osvoji zlatni grend slem, sva četiri najveća tunira u jednoj godini.

- Pre nego što sam postao trener, rekao sam da će Nadal i Novak prestići Federera. To se dogodilo. Nadal nije igrao u Parizu, ali on je borac. Ako se vrati, biće opasan. Ne znam koja je Novakova granica. Bilo bi lepo da osvoji kalendarski grand slem. Telo mu je fantastično. Zdrav je, spreman i koncentrisan.

Foto: EPAIMAGES

 

Kaže da mu olakšava posao to što se Novak i on razumeju.

- Naravno da je važno što govorimo istim jezikom. Balkanski mentalitet je takav da znam što će on da uradi. Samo Balkanac može da trenira Balkanca. Teško je reći koji mu je najdraži grend slem, svaki je poseban. Ovaj Rolan Garos ćemo pamtiti po rekordu.

Alkaraz će naslediti Đokovića

Ivanišević kaže da tenis više nikada neće imati ovo što je imao tokom minulih 10 godina - Novaka Đokovića, Rafaela Nadala, Rodžera Federera i Endija Mareja.

- Tenis više nikada neće imati veliku četvorku. Karlos Alkaraz je moj favorit, kao teniser i kao osoba. On je već zvezda i on je sledeći kada Novak ode sa scene.

Foto: EPAIMAGES

Karlos Alkaraz i Novak Đoković

Osvrnuo se Goran Ivanišević i na svoju karijeru:

- Što se tiče moje karijere, drugačije bih igrao protiv tog nesrećnog Samprasa. Uništio mi je život, neka finala bih odigrao drugačije protiv njega.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Hitno! Brajen javlja: NATO raspoređuje trupe u Ukrajinu! Počelo ono čega se ceo svet plašio: U uniformama su, nose zastave...
NIJE DOBRO

Hitno! Brajen javlja: NATO raspoređuje trupe u Ukrajinu! Počelo ono čega se ceo svet plašio: U uniformama su, nose zastave...

NATO je počeo da raspoređuje borbene trupe na ukrajinsko ratište. Vojnici su u uniformama i uglavnom koncentrisani u zapadnom delu zemlje, ima ih i na istoku, tik uz borbe na frontu. Vojska iz Poljske, Francuske, Velike Britanije, Finske i drugih članica NATO od 25. aprila pristiže u Ukrajinu. Ove trupe nisu plaćenici. Na uniformama nose zastave svojih zemalja. Ove tvrdnje Stefana Brajena, koji je obavljao posao visokog izvršnog direktora u američkoj proizvodnji naoružanja, a bio je angažovan i u izvršnim i zakonodavnim nivoima američke vlade, objavljuje „Vepons end stratedži“.

27.04.2024

22:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija