• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.06.2023

21:19

BIVŠI AS BARSELONE POKRENUO TUŽBU! Pike traži 50 miliona dolara odštete

Reuters

Tenis

BIVŠI AS BARSELONE POKRENUO TUŽBU! Pike traži 50 miliona dolara odštete

Podeli vest

Kompanija Kosmos, koja je u vlasništvu bivšeg fudbalera Barselone Đerara Pikea, potražuje 50 miliona dolara od Međunarodne teniske federacije (ITF), na ime odštete za kršenje ugovora o organizaciji Dejvis kupa.

Kosmos je 2018. godine potpisao 25-godišnji ugovor sa ITF-om o organizaciji Dejvis kupa turnira, ali je u januaru ove godine svetska teniska federacija odlučila da vrati upravljanje nad reprezentativnim takmičenjem.

Nekadašnji as Katalonaca otkrio je da je njegova kompanija podnela tužbu zbog kako se navodi "neopravdanog kršenja ugovora".
- Nakon raskida ugovora od strane ITF-a, sada postoji spor između dve strane u kojem tražimo 50 miliona dolara. Verujemo da je ono što smo uradili sa Dejvis kupom veliki uspeh. Došli smo kada je takmičenje bilo u padu, bilo je na najnižem nivou. Što se tiče sporta, ekonomije i posećenosti sredili smo turnir - izjavio je Pike za špansku Marku.

Foto: Reuters

On je dodao da su prihodi 2019. godine povećani za četiri puta, ali da je potom pandemija korona virusa promenila sve.

- Dejvis kupa nije bilo 2020. godine, deo 2021. se igrao bez publike... Fiksna cena koju smo plaćali nije bila tržišna. Koronu je bilo nemoguće predvideti - poručio je bivši reprezentativac Španije. 
Podsećanja, Kosmos je 2019. godine promenio format Dejvis kupa, čiji se završni turnir igrao na kraju godine sa 18 selekcija.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija