• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.07.2023

18:11

Đokovići se nikad neće predati! Potresna ispovest Novakovog brata Đorđa: Samo zbog jedne stvari ga je sramota!

AP Luca bruno/ Stock/Printscreen

Tenis

Đokovići se nikad neće predati! Potresna ispovest Novakovog brata Đorđa: Samo zbog jedne stvari ga je sramota!

Podeli vest

Đorđe, mlađi brat Novaka Đokovića, pričao je o odnosu javnosti prema Novaku, porodici, ali i sebi. Bio je neviđeni teniski talenat, ali povreda mu je u 18 godini ugasila karijeru.

Najmlađi od braće Đoković bio je talentovan i predviđali su mu uspešnu karijeru. 

- Imao sam 11 godina kada sam otišao u Akademiju Nikole Pilića i proveo tamo neko vreme. Tada sam shvatio šta je i ko je Novak, kako ga gledaju, ne samo njega, već celu našu porodicu. Bio sam izuzetno mlad, željan sporta, takmičenja, uspeha... Tenis mi je tada bio najveća ljubav, na terenu sam provodio sate... - počeo je priču Đorđe u emisiji "Preživeli" na K1 i dodao nešto što niko osim porodice ne zna:

- Nisam ga zavoleo zbog Noleta. Roditelji kažu da sam još kao beba u kolicima držao lopticu, a čim sam prohodao prvo su me stavili na skije, a onda su mi dali reket u ruke. Udarao sam loptu u zid, stepenice, odmalena ga igrao i to je moja prva ljubav.

Foto: printscreen

 

Sve je krenulo kako treba, bez bilo kakve presije i problema:

- Život koji imam je zbog tenisa. Novakov uspeh je samo pomogao u svemu tome, razvio sam takmičarsku emociju. Bilo je teško, izazovno, do neke 16 godine nisam osećao nikakav pritisak, pogotovo zbog prezimena koji nosim. Uživao sam u pažnji, u takmičenju, putovanjima i stvarno mi je bilo lepo.

Onda se dogodilo nešto što mu je već na startu prekinulo karijeru i, verovatno, promenilo život.

- Imao sam jako tešku povredu sa 18 godina, udario sam kolenom u zid. Patelarna tetiva mi je ispucala, bio u Pragu u bolnici, dobio od više doktora dijagnozu da verovatno neću moći da nastavim sa profesionalnim sportom. Potom su došla i drugačija mišljenja, da to može da se sredi. Onda mi je svašta prolazilo kroz glavu, da li imam snage da sve ispočetka prolazim, koliko ću moći... Tada sam rešio da se posvetim nečim drugim u životu, oduvek sam želeo da se oprobam u biznisu, a to je došlo u prilično ranoj fazi mog života. Povukao sam se iz tenisa na vreme.

Foto: EPA Images

 

Zanimljivo, imao je uslove, kaže, bolje i od Novaka.

- Iskreno, mogu da žalim samo za svojim propuštenim prilikama. Imao sam sve uslove, ono što Novak nije kao dete, ja jesam. Naravno da sam zahvalan roditeljima što su mi to omogućili. U tenisu da bi uspeo mora mnogo toga da se poklopi. Oduvek sam na brata bio ponosan. Nikada u njemu nisam gledao rivala ili konkurenta, već sam žudeo da postignem ono što je on. Uvek sam verovao da mogu bolje i više. Sreća, pa nisam nastavio sa tenisom, jer bih sam sebe demantovao. On je osvojio sve što se može osvojiti i boljeg nema.

Đorđe je pričao i o inatu, po kome je Nole poznat, naročito u trenucima velikih nepravdi ili kada su svi protiv njega.

 

- Mi Đokovići smo smo inatlije. Čak i kada imamo momente kao što je Novak imao bezbroj puta u karijeri, gde su svi protiv njega. To nama iz nekog razloga daje snagu. Ja sam dosta emotivan i sve držim u sebi dok ne eksplodiram. Nije lako, emotivno je i zaista smatram da je velika nepravda, što se prema nama odnose, tako kako se odnose. Veliku nepravdu je doživeo u Australiji, gde mi kao porodica jednostavno nismo dali na Novaka. Cilj cele te situacije je bio da pošaljemo jaku reč širom sveta i da Novak ništa loše nije uradio, već da iza svega stoji neka druga pozadina. Uvek, kakva god da je situacija, mi gledamo da se probijemo kroz tu situaciju, ali nikada nećemo da se povučemo, već idemo do pobede. Ako nas poraze, čestitaćemo, ali to je jedan težak i dugačak put za tu stranu.

Foto: EPA

 

Koliko se Đorđe otvorio u priči dovoljno govori i to da je rekao nešto što bukvalno znaju samo članovi porodice.

- Imamo odnos da pričamo o svemu i apsolutno savetujemo jedni druge, svako u svojoj sferi. Jednom prilikom 2020. godine, bio sam u Australiji kod Novaka, gde me je on dan nakon meča, za vreme doručka, pitao nešto vezano za tenis. Rekao sam mu, da je mene toliko sramota da ja njemu bilo šta pričam za to. Mislim da ono što sam ja trenirao i igrao je neki potpuno drugi sport u odnosu na ono što on danas igra, način na koji se on odnosi prema treningu, pripremi, opravku, takmičenju... Koliko god da sam ja bio veliki profesionalac, ono što Novak radi, treba da se izmisli neka nova reč za to. Savetujemo se, ali ipak, što se tiče tenisa, niti ću ja ikada više nešto da mu kažem, niti on treba da me pita bilo šta.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija