• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.07.2023

17:35

Laslo Đere u finalu Hamburga!

Tanjug/AP

Tenis

Laslo Đere u finalu Hamburga!

Podeli vest

Srpski teniser Laslo Đere, pobedom nad Žižen Žengom iz Kine 2:0 (6:3, 6:2) obezbedio je plasman u finale turnira u Hamburgu.

Tačno sat vremena trajala je borba Đerea sa Kinezom Žengom, a od samog početka je srpski predstavnik delovao nadmoćnije.

Laslo će se u finalu, koje je na programu u nedelju, turnira u nemačkom gradu Hamburgu sastati sa boljim iz duela Aleksandar Zverev i Artur Fils.

Foto: Starsportphoto

Laslo Đere u izvrsnoj formi

Rivala srpskom predstavniku u borbi za titulu ćemo saznati od 17.20, kada je na programu drugi polufinalni duel.

Momak rodom iz Sente je do finala stigao nakon trijumfa nad Argentincem Tomas Martinom Ečeverijem u prvom kolu sa 2:0. Potom je "pao" još jedan "gaučos", Gvido Pelja sa 2:1, da bi polufinale zakazao pobedom nad prošlogodišnjim osvajačem, Lorencom Muzetijem 2:0.

Đere će sutra igrati peto finale u karijeri, a imaće priliku da osvoji treću ATP titulu nakon Rio de Žaneira 2019. i  Sardinije 2020.

Foto: AP/Photo

Đere nakon osvajanja turnira u Rio de Žaneiru

Turnir na severu Nemačke pripada seriji ATP 500, igra se na otvorenom i to na zemljanoj podlozi. 

Najuspešniji igrač u modernoj istoriji Hamburga je Rodžer Federer, koji ga je osvajao četiri puta. Filip Krajinović je 2021. godine igrao finale, a prošle godine je takmičenje osvojio Italijan Lorenco Muzeti, koji je u meču za titulu savladao Karlosa Alkaraza.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Da li se sprema hapšenje Netanijahua? Mladići u Ukrajini plaču dok ih silom odvlače na front!
Live TV

Da li se sprema hapšenje Netanijahua? Mladići u Ukrajini plaču dok ih silom odvlače na front!

U Pojasu Gaze od početka sukoba ubijeno je više dece nego u svim svetskim sukobima zajedno. Amerika štiti Izrael do krajnjih granica, ipak navodno se sprema optužnica protiv Netanijahua zbog svega što se dešava u Pojasu Gaze. Na ovu, ali i druge aktuelne teme govorili su gosti "Rata uživo" Vojislav Milošević, direktor Centra za antiterorizam i Ivan Ivanović iz pokreta "Naši".

28.04.2024

19:53

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija