• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.08.2023

14:45

Agonija se nastavlja! Simona zbog dopinga ne igra u Njujorku!

Tanjug

Tenis

Agonija se nastavlja! Simona zbog dopinga ne igra u Njujorku!

Podeli vest

Rumunska teniserka Simona Halep izbrisana je sa spiska učesnica predstojećeg Ju Es Opena,.

Njeno mesto u glavnom žrebu zauzela je Tejlor Taunsend, saopštili su organizatori poslednjeg grend slem turnira sezone.

Simona Halep (31) ne igra od oktobra 2022. godine, kada je optužena da je uzimala nedozvoljena sredstva. Dvostruka grend slem šampionka je "pala" na dopingu baš posle prošgodišnjeg Ju Es Opena.

Ubrzo zatim, Rumunka je optužena za drugi, odvojeni doping prekršaj zbog nepravilnosti pronađenih u njenom biološkom pasošu pošto je bila pozitivna na roksadustat, lek protiv anemije koji stimuliše proizvodnju crvenih krvnih zrnaca u telu.

Foto: USA Today

 

 

- Od kada sam optužena za doping, živela sam najveću noćnu moru u životu. Ne samo što su moje ime razvlačili po blatu na najgori mogući način, već sam suočena i sa tim da Međunarodna agencija za teniski integritet (ITIA) pokušava da dokaže moju krivicu čak iako nikad nisam ni pomislila da uzmem neku nedozvoljenu supstancu. Dva puta sam zatražila da mi se sudi na Međunarodnom tribunalu i ITIA je stalno nalazila razloge za odlaganje. Sada kada je jasno ustanovljeno da sam žrtva kontaminacije, izmislili su nekakvu nenormalnu evoluciju u mojoj krvi. Tri svetski poznata eksperta analizirala su moje testove krvi i bili izričito jasni da su nalazi potpuno u redu. Osećam se bespomoćno - rekla je nedavno Halepova.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Održane "Vaskršnje čarolije" na Savskom vencu (FOTO)
Politika

Održane "Vaskršnje čarolije" na Savskom vencu (FOTO)

Tradicionalna manifestacija za decu „Vaskršnje čarolije“ održana je ovog vikenda u Topčiderskom parku ispred Konaka kneza Miloša gde se okupio veliki broj dece koja su zajedno sa predstavnicima opštinskog rukovodstva uživala u vaskršnjem programu u organizaciji Opštine Savski venac.

05.05.2024

23:41

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija