• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.09.2023

08:07

Alkaraz zagrmeo: Sada želim finale sa Novakom!

Tanjug

Tenis

Alkaraz zagrmeo: Sada želim finale sa Novakom!

Podeli vest

Španski teniser Karlos Alkaraz nada se potencijalnom duelu sa Novakom Đokovićem u finalu Ju-Es opena.

Da bi se sastao sa Novakom u samoj završnici grend slema u Njujorku, Alkaraz mora da savlada Danila Medvedeva, a Đoković domaćeg igrača Bena Šeltona.

Španac je furiozno u četvrtfinalu bio bolji od Saše Zvereva sa 6:3, 6:2, 6:4.

- Kako je Saša igrao u prvom setu, mogao je da ga osvoji. Malo je pao u drugom setu. Ja sam rizikovao. Tako da je bilo sjajno. U trećem setu, s ozbzirom da sam igrao na visokom nivou, za njega je bilo stvarno teško. Očigledno je bilo da se fizički mučio u trećem setu. Sjajno je što sam pobedio u tri seta - rekao je Alkaraz.

Foto: Tanjug

 

 

Mladi as je u prvom setu spasao dve brejk lopte u sedmom gemu, a na konferenciji je upitan o čemu razmišlja u tim situacijama.

- Drugačije je. Kada se suočim sa brejk loptom, trudim se da ne razmišljam previše o tome. Trudim se da razmišljam kao da je to normalan poen. Pokušavam da radim stvari dobro. Pokušavam da budem svoj, agresivan. Ako mogu da izađem na mrežu, izaći ću na mrežu. Trudim se da to radim kod brejk lopte. Ako mogu da odigram volej, uradiću to. Ako mogu da izađem na mrežu posle drugog udarca, uradiću to. To je ono o čemu razmišljam u tom trenutkuPoslednji meč protiv Danila na Vimbldonu sam odigrao savršeno. Uradio sam prilično dobre stvari, tako da mislim da moja igra odgovara takvom tipu protivnika kao što je Danil. Probaću da uradim iste stvari koje sam radio u Indijan Velsu, Vimbldonu, nadam se da ću pobediti i igrati na istom nivou kao u tim mečevima.

Mnogi bruje o potencijalnom duelu dvojice najboljih tenisera današnjice.

Foto: Tanjug

 

 

- Očigledno je da je duel sa Novakom mnogo bliže nego na početku turnira. Samo nas jedan meč deli od potencijalnog finala (smeh). Bilo bi sjajno igrati u finalu protiv Novaka ovde u Njujorku, ali obojica imamo veoma teška polufinala, pa ćemo videti. Ali naravno da se obojica radujemo potencijalnom finalu. Sada sam zreliji. Mnogo sam porastao od prošle godine. Prošle godine sam prvi put igrao polufinale grend slema, sada ću igrati četvrto. Imam osećaj da sam potpuno drugačiji igrač. Nije važno što sam prošle godine osvojio prvi grend slem, pobedio u prvom polufinalu i finalu. Sada se osećam zrelije. Bolje se nosim sa pritiskom bilo kakve vrste u tim momentima. Osećam se drugačije i kao osoba i kao igrač.

Karlos kaže da se ne razlikuje priprema za meč na grend slemu u odnosu na ostale turnire.

- Uvek radim iste stvari, zaista. Mentalno možete nešto da promenite za turnire u tri dobijena seta, ali pokušavam da radim iste stvari. Ide mi dobro u toku sezone, zašto menjati? Samo radim iste stvari - zaključio je Alkaraz.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija