• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.09.2023

15:54

Trociki presrećan zbog Novaka! Čekamo ga u sredu!

beta

Tenis

Trociki presrećan zbog Novaka! Čekamo ga u sredu!

Podeli vest

Selektor teniske reprezentacije Srbije, Viktor Troicki, govorio je na konferenciji za medije u Valensiji pred početak Dejvis kupa.

Grupna faza Dejvis kupa 2023. počinje u utorak, a teniseri Srbije prvi meč igraju protiv Južne Koreje, a onda ih čekaju dueli sa Španijom u petak i Češkom u subotu.

- Igrali smo protiv njih baš ovde, pre samo godinu dana, tako da ih već prilično dobro poznajemo. To je tim koji ima dobre igrače, koji su osvojili i pojedinačne titule. Kvon je veoma opasan protivnik, dobro mu ide u poslednje vreme, zaista je solidan teniser, imaju i par koji odlično kombinuje u dublu, znamo njihov potencijal. Moraćemo da pokažemo naš najbolji tenis, nadamo se da ćemo moći bolje nego prošle godine. Mi smo favoriti, verujem u svoj tim i idemo na pobedu -  naglasio je Troicki.

Foto: TSS/Neda Miletić

 

 

Kako prenose španski mediji, Novak Đoković će prvo da dođe u Srbiju da bi proslavio uspeh iz Njujorka, a odmah će avionom krenuti za Španiju kako bi se pridružio ostalim saigračima, ali će propustiti prvi meč protiv Koreje.

- Prva stvar koju bih želeo da uradim jeste da mu čestitam, naravno. To je neverovatno dostignuće, kako za tenis, tako i za svet sporta uopšte. Na našu sreću, početkom godine je priznao da mu je jedan od velikih ciljeva u 2023. bio Dejvis kup, tako da ga čekamo u sredu, kada će krenuti da trenira sa nama - rekao je Troicki.

Španija i Srbija igraće u petak, kao dve ekipe koje imaju najveće šanse da prođu grupnu fazu i izbore zavrašnicu u Malagi.

- Španija je definitivno najteži protivnik u našoj grupi. Na njihovu nesreću, Karlos Alkaraz je ispao u poslednjem trenutku, ali tim i dalje ima zaista dobre i uvek konkurentne igrače. Sreli smo se mnogo puta, poznajemo se savršeno. Svi su sjajni igrači, sposobni da se prilagode svakoj podlozi. Uz pomoć Novaka i računajući na ostatak tima, nadamo se pozitivnom rezultatu protiv njih - rekao je Troicki.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)
Društvo

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)

Tokom vikenda, 20. i 21. aprila 2024. godine, na aerodromu Hortero „Aeroporu MOKKA“ Sidirokastro u Seresu održan je „Padobranski TRIATLON 2024.“ (padobranstvo - trčanje na jednu milju i gađanje), veze specijalnih snaga, komandosa, padobranaca, dok će se Balkanski Skok Prijateljstva 2024 godine održati od 15-19 Maja 2024. godine na Sportskom Aerodromu Lisičji Jarak u Beogradu.

28.04.2024

08:11

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija