• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.09.2023

06:10

Francuz ispljuvao Rodžera! Plašim se, on je megaloman, Novak je tenis

Tanjug

Tenis

Francuz ispljuvao Rodžera! Plašim se, on je megaloman, Novak je tenis

Podeli vest

Francuski novinar Benoa Mejlen žestoko je opleo po Rodžeru Federer zbog Lejver kupa, što će poprilično uzdrmati teniski svet.

Retko ko se u svetu "belog sporta" usudi nešto negativno da kaže o Rodžeru Federeru, a sada je francuski novinar bez dlake na jeziku kritikovao Švajcarca zbog Lejver kupa, koji je minule nedelje održan u Vankuveru.

Lejver kup se održava već šest godina, a igrači se biraju na osnovu rang liste. Teniseri naravno na kraju budu finansijski nagrađeni za učešće, ali takmičenje ne donosi nikakve poene za ATP listu. Turnir je u vlasništvu Federerove menadžerske agencije "TEAM8". Novinar je doveo u pitanje pravu nameru Rodžera Federera organizovanjem Lejver kupa samo za teniske zvezde i to u vreme kada se igraju mečevi u Dejvis kupu. S druge strane, Francuz podseća da je Đoković taj koji godinama ima negativan imidž. Francuz je konačno otvorio oči, pa ističe da Federer ne zaslužuje status koji uživa u tenisu!

- Što sam stariji sve više se pitam kakvu sam sliku imao o Rodžeru Federeru, a kakvu o Novaku Đokoviću. Kako vreme prolazi sve više mislim da je Novak pravi teniser - rekao je francuski novinar, što je vrlo brzo postalo viralno na društvenim mrežama među ljubiteljima tenisa.

Foto: printscreen

Francuski novinar Benoa Mejlen

 

Novinar smatra da je Federer uobražena veličina, da precenjuje sebe, svoju vrednost, što je možda isplivalo na površinu kad je otišao u penziju, jer više nije u centru pažnje. Sad je Novak glavni i želi da pomogne kolegema, dok je Rodžer organizovao Lejver kup zbog sopstvenih interesa.

- Novak je osnovao PTPA, pokušava da osigura sve više novca za igrače. S druge strane, plašim se Federerove magalomanske strane. Napravio je takmičenje koje ne nosi njegovo ime, a ipak je njegovo i rezervisano je samo za teniske zvezde, a ne manje poznate igrače.

Potom je Francuz postavio nekoliko logičnih pitanja o Lejver kupu.

- Zašto takmičenje nije na kraju sezone, a ne usred? Mislim da je cela ta priča zaje*ana. Pogledajte turnir u Mecu (turnir kategorije 250). Bili su prisiljeni da ga pomere inače bi propali, turnir bi bio mrtav. Zbog Lejver kupa će vremenom ta nedelja biti prazna. Ako se sve bude razvijalo u tom pravcu, biće zbog toga što tako želi Rodžer Federer. Kada je Federer 2019. godine igrao egzibiciju za Zverevom u Južnoj Americi, bilo je u vreme Dejvis kupa. Sada on se*e po Dejvis kupu radeći ovo.

Pomenuti novinar  pre nekoliko dana na Tviteru napisao da bi Đokovića razapeli da on stoji iza Lejver kupa, a ne Rodžer.

"Da je Novak taj koji organizuje Lejver kup bio bi na meti kritika, ali pošto je Federer, nema veze".

Ovogodišnji Lejver kup završen je pobedom Tima sveta nad Timom Evrope, a Rodžer Federer je poručio da bi sledeće godine u Nemačkoj voleo da vidi upravo Novaka Đokovića i Karlosa Alkaraza kako igraju zajedno.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija