• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.11.2023

17:40

Legendarni trener šokirao javnost: Ja sam kriv što je Simona Halep suspendovana!

EPA Images

Tenis

Legendarni trener šokirao javnost: Ja sam kriv što je Simona Halep suspendovana!

Podeli vest

Osećam se krivim, to je moj tim i moja akademija, rekao je Patrik Muratoglu.

Više od godinu dana prošlo je od kako je Simona Halep suspendovana. Rumunska teniserka uporno ponavlja da nije kriva, žalila se na raznim stranama, ali pomaka do sada nema. Ipak, preokret u čitavoj priči mogao bi da se desi nakon što je Patrik Muratoglu, njen nekadašnji trener, otkrio kako je došlo do unošenja nezakonite supstance. 

Muratoglu je istakao kako je on isnstirao da Simona Halep tokom boravka u njegovoj teniskoj akademiji u Nici konzumira kolagen. Ipak, legendarni teniser dodaje da niko nije znao da je kolagen u tom momentu kontaminiran. 

– Uveren sam da će Simona dobiti proces pred Sudom za sportsku arbitražu u Lozani. Mi smo u akademiji pronašli uzrok problema, uzrok kontaminacije. Već smo obavestili nadležne da je u pitanju prah kolagena. Ispalo je da je kolagen bio kontaminiran a mi to nismo znali. Osećam se odgovornim jer je to moj tim. U suštini, ja sam odlučio da Simona uzima kolagen. Zato smo obavili sve moguće testove kako bismo utvrdili da li je njegova kontaminacija u pitanju - rekao je Patrik Muratoglu. 

Foto: EPAIMAGES

 

Simona Halep suspendovana je tokom Ju-Es opena prošle godine kada je igrala dopingovana. Rumunka je ostala zatečena nakon što je dobila izveštaj i odluku o kazni budući da nikada, kako kaže, nije koristila zabranjene suplemente. Ipak, njeni vapaji nisu doneli nikakav boljitak, prvostepena kazna od četiri godine potvrđena je i ako tako ostane njena karijera je gotova. 

Sada Muratogluove reči vraćaju nadu, pogotovo što je Francuz dostavio dokumentaciju Sudu za sportsku arbitražu. Simona redovno trenira i ako dobije zeleno svetlo mogla bi da se vrati na teren već u januaru.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija