• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.11.2023

06:40

Na današnji dan: Trebalo je da ide na pecanje s prijateljima, ipak pozvali su ga na Završni masters, sve ostalo je istorija

EPA

Tenis

Na današnji dan: Trebalo je da ide na pecanje s prijateljima, ipak pozvali su ga na Završni masters, sve ostalo je istorija

Podeli vest

Argentinski teniser David Nalbaldijan je davne 2005. godine osvojio Završni masters u Šangaju.

Reč o jednom od najučudnijih osvajanja Završnog mastersa, pošto orignalno po renkingu David Nalbandijan nije trebalo da učestvuje.Ipak, Endi Rodik je otkazao zbog povrede, pa je pozivnicu dobio Argentinac.

On se baš tada spremao za odlazak u Patagoniju gde je trebalo da peca sa svojim prijateljima, pošto mu je to hobi. Ipak, kada mu se ukazala prilika za učešće u Šangaju odlučio je da prihvati poziv.

Harizmatični Argentinac je u Kingu doputovao kao autsajder,  pretrpeo je poraz od Rodžera Federera u grupnoj fatzi, ipak usledio je totalni zaokret. Porazio je zemljaka Koriju, a zatim je bio bolji od Hrvata Ivana Ljubičića.

U polufinalu  je bez prevelikih problema bio bolji od Nikolaja Davidenka sa 6:0, 7:5 i tako je zakazao novi duel sa "švajcarskim maestrom".

Foto: Profimedia

 

 

Tada se  finale Završnog mastersa igrao još na tri dobijena seta, tako da je publika u Šangaju imala priliku da gleda pet setova teniskog spektakla.

Federer je osvojio prva dva seta rezultatom 7:6, a onda je Nalbandijan režirao preokret kakav se retko viđa.  U sledeća dva seta je dominirao (6:2, 6:1), a onda je taj-brejku nadmudrio tada prvog tenisera sveta i stigao do trofeja.

Nalbandijan svakako važi za jednog od najzanimljivijih tenisera u poslednje vreme. U pitanju jedini čovek koji je pobedio Novaka Đoković, Rodžera Federera i Rafaela Nadala na istom turniru. To se desilo na takmičenju Madridu kada je Nalbadijan podigao trofej na tom turniru.

Sada se bavi trenerski poslom, a do skoro je bio u stručnom štabu našeg Miomira Kecmanović, ali došlo je do kraja saradnje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija