• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.11.2023

06:40

Oni su kao otrovne pečurke... Iskusni stručnjak žestoko po doping kontroli

Masha Bandjur

Tenis

Oni su kao otrovne pečurke... Iskusni stručnjak žestoko po doping kontroli

Podeli vest

Bivši selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Bogdan Obradović progovorio je se skandaloznom tretmanu prema Novaku Đokoviću, koji je u završnici Dejvis kupa bio primoran da bude podvrgnut testiranju na doping i to sat i po pred meč.


Pojedinci su čak tražili da se Novak Đoković suspenduje zbog navodnog odbijanja da se testira na doping pre meča bili su uzaludni. Svetska anti-doping agencija se oglasila posle nekoliko dana i potvrdila da je naš as sve odradio po pravilima. 

- U sve može da se sumnja, ali ako je velikan kao Novak, ako je završnica Dejvis kupa, ako je ogromna organizacija, ljudi, stvarno ne razumem zašto je ključno da dođem Roling Stounsima na koncert i da im svima raštimujem gitaru. To se dešava pet minuta pred koncert. Oni će opet da je naštimuju, ali čemu sve to? Zašto to radite? - rekao je za K1 Bogdan Obradović.

 

Foto: Starsportphoto

 

 

Bivši selektor otkrio je kako izgleda testiranje vrhunskih sportista i kakve se situacije pritom događaju.

- Pravilo je da oni 24 sata mogu da vas bilo kako testiraju, da mogu da vam dođu u tri sata ispred kuće i zvone na interfon, kao Janku Tipsareviću jednom. Bukvalno vas bude, zalepljeni su za vas, oni su kao otrovne pečurke, zapele se za vas i to je psihološki pritisak za vas kao igrača. Treba da daš urin, a mi imamo neki naš bioritam, ljudi imaju potrebe u određeno doba, nisi spreman u svakom trenutku. Uveli su sa druge strane i davanje krvi, mnogi se plaše, igla, potrebno je i vreme da se oporavite, može da bude bolno, šta ako vam promaše venu, pa vas bodu ponovo? Igrači su se složili, znaju da su profesionalci, podnose to, ali meni se čini ono krajnje - da nisu zbog njih napravili sport, već zbog sportista. U celoj ovoj situaciji vidi se da doping-kontrola jeste na prvom mestu... Trebalo bi Janka da pitate o tome, kao i ostale igrače. Znate da je i Viktor bio kažnjen godinu dana jer navodno nije dao krv na vreme, katastrofa!

 

Foto: Starsportphoto

 

 

Govorio je Obradović i o pesmi "Veseli se srpski rode", zbog koje su mnogi osudili naš nacionalni tim, ali su Novak i saigrači ostali dosledni i izlazili na sve mečeve uz te tonove.

- Mi imamo pravo kad izlazimo na teren da pustimo neku pesmu, prvo im je smetalo kad smo počeli da lupamo u svlačionici "Marš na Drinu", to sam ja započeo 2007. kad sam bio selektor. Sad je Novak, odnosno naš tim, tražio da bude ta pesma, to je apsolutno naše pravo. Feilisijano Lopez, naš prijatelj i prvi čovek turnira, rekao je 'OK, dajte mi tu matricu, pesmu', oni su to pustili i sve je OK. Sa čim bi trebalo da izađemo, sa Madonom ili Eltonom Džonom? Mene su Amerikanci jednom pitali kad je Novak izlazio sa slušalicama i pitali me koju muziku sluša. Uzeo sam mu slušalice, da čujem, a Nole je tada slušao Tomu Zdravkovića. Svašta sam mu gurao da sluša, od Ex-Yu roka, pa nadalje, ali imaš pravo da slušaš, slušaj to što ti je drago srcu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?
Live TV

Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?

Šiptarski ekstremisti predvođeni Kurtijem i Vjosom Osmani hoće da naprave novu Srebrenicu na Kosovu i Metohiji. Samo čekaju da se prizna sramna rezolucija i prihvatanje Kosova i Metohije u Savet Evrope da bi mogli da tuže Srbiju. Na ovu, ali i na druge važne teme u "Info večeri" govorili su Gavrilo Kovačević, predsednik opštine Zemun i Vladimir Kljajić, politikolog. Uživo u program putem vajber uključenja javio se pukovnik Milan Jolović koji je komentarisao moguće donošenje sramne rezolucije o Srebrenici.

30.04.2024

21:41

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)
Live TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)

Velika partija šaha se i dalje igra. Postavlja se pitanje čije figurice su u boljoj pozicji. O ratu u Ukrajini govorili su Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Stevica Deđanski iz Centra za razvoj međunarodne saradnje i Darko Obradović, Forum za strateške analize. U program se, putem vajber uključenja, uživo uključio i analitičar prof. dr Sergej Boljevič.

30.04.2024

19:25

JOŠ TV VESTI

Hronika

Davio partnerku do smrti! Jazivo nasilje u Alibunaru: Muškarcu (39) preti zatvor do 15 godina
Hronika

Davio partnerku do smrti! Jazivo nasilje u Alibunaru: Muškarcu (39) preti zatvor do 15 godina

Više javno tužilaštvo u Pančevu je danas donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv osumnjičenog D. B. (39) iz Alibunara zbog sumnje da je neutvrđenog dana u periodu od 27. aprila do 29. aprila ove godine primenom nasilja ugrozio telesni integritet svoje vanbračne partnerke D. S. (42) iz Jabuke tako što ju je u kući u kojoj su živeli u Alibunaru, u Ulici Save Munćana, šakama stegao za vrat usled čega je nastupila smrt oštećene, saopštio je MUP.

30.04.2024

19:02

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija