• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.12.2023

19:39

Španac iskren pred povratak! Nadal: Ne brine me kuk, već sve ostalo, potrebno je vreme

reuters

Tenis

Španac iskren pred povratak! Nadal: Ne brine me kuk, već sve ostalo, potrebno je vreme

Podeli vest

Španski teniser Rafael Nadal priznaje da plaši povratak na teren posle godinu dana pauze.

Nadal je početkom godine na Australijan openu doživeo povredu kuka zbog čega je operisan i morao je da propusti skoro celu sezonu. On bi početkom godine trebalo da odigra prvi turnir i to u Brizbejnu. 

Vlasnik 22 grend slem titule je u intervjuu za špansku "Marku" otkrio da ga ne brine povreda, već kako će izgledati njegov povratak na teren. 

- Izbegavao sam da dajem bilo kakve prognoze u vezi mog povratka, jer se ipak radi o godini provedenoj van terena i operaciji kuka, ali ono što me najviše brine nije kuk, već kako će izgledati sve ostalo. Mislim da sam se dobro pripremio i nadam se da će stvari krenuti pozitivno i da ću imati priliku da ponovo da uživam na terenu - rekao je Rafa.

Foto: EPA Images

 

Bivši svetski broj jedan priznaje da jedva čeka da ponovo oseti draž takmičenja.

- Potrajalo je sve ovo, dug je to period pauze. Nestrpljiv sam da ponovo osetim tu nervozu, to uzbuđenje, te strahove, te sumnje. Potrudiću se da ne očekujem ništa. Nadam se da ću uspeti da ne postavljam pred sebe izazove koje sam postavljao ranije, tokom cele karijere. Nalazim se u drugom dobu, za mene je ovo neistražena teritorija. Celog života sam terao samog sebe preko granice mogućeg i nadam se da sam u stanju da to ne radim više - iskren je Nadal.

Španac je istakao da će njegov najveći problem biti da ne očekuje od sebe previše.

- Moram da prihvatim stvari kakve jesu i znam da će biti jako teško u početku. Moram sebi da dam neophodno vreme i da ne zamerim sebi što će u početku, verovatno, stvari izgledati loše, jer postoji realna mogućnost da se to dogodi. Znajući da bi sve moglo da se promeni u ne toliko dalekoj budućnosti, moram da zadržim entuzijazam, takmičarski duh i snaga će doći - zaključio je španski teniser, koji je ranije ove godine najavio da će sledeća sezona verovatno biti njegova poslednja u profesionalnoj karijeri. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila na 90 odsto obrađenih mesta podršku 481.217 glasača, a Pendarovski 216.902 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija