• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.12.2023

16:25

Rusi mogu na Olimpijske igre!

EPAIMAGES

Tenis

Rusi mogu na Olimpijske igre!

Podeli vest

MOK doneo još jednu odluku koja se Ukrajincima neće dopasti.

Doneli su čelnici Međunarodnog olimpijskog komiteta odluku da ruskim i beloruskim sportistima omoguće učešće na Igrama u Parizu naredne godine, ali pod određenim uslovima. Pre svega, na Olimpijskim igrama neće moći da se takmiče oni koji su pružali podršku ili učestvovali u ratu u Ukrajini. 

I dok je drugi uslov, a to je nastupanje bez nacionalnih obeležja, jedan od najboljih plivača današnjice Kliment Kolesnikov odbio, utisak je da će Rusi i Belorusi imati svojih predstavnika. Posebno u tenisu budući da pravila Međunarodnog olimpijskog komiteta za tenisere i teniserke nisu toliko stroga. 

Uslov je da se igra pod neutralnom zastavom, što teniserima i teniserkama nije problem budući da se, od kako je rat počeo, tako takmiče na svim turnirima. Ukoliko ta odluka bude potvrđena jasno je da će Rusi imati šta da se pitaju predvođeni Danilom Medvedevim, Andrejem Rubljovim i Karenom Hačanovim. Sa druge strane, u Belorusiji najviše računaju na drugu teniserku sveta - Arinu Sabalenku. 

Foto: Tanjug

 

MOK je odlučio da, za razliku od singa, u dublu ruskih i beloruskih sportista neće biti. Razlog je jasan - u dublu medalja postaje ekipna, a Rusima učešće u ekipnim sportovima nije dovoljno. 

Svaka zemlja ima pravo na četiri predstavnika u singlu, naravno pod uslovom da imaju odgovarajući rejting. Glavni žreb ima 64 učesnika, ali 56 ide po rejtingu, a ostalo su razne vajld karte. Zanimljivo, Rusi među prvih 50 imaju čak šest tenisera. 

Kada govorimo o srpskimm teniserima - Novak Đoković, Laslo Đere, Dušan Lajović i Miomir Kecmanović nalaze se među 56 na svetu i, ukoliko tako ostane do Rolan Garosa kada se pravi presek za Olimpijske igre, pomenuta četvorka imala bi pravo nastupa na Igrama u Parizu. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija