• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.01.2024

11:44

Đoković poražen, Srbija u teškoj situaciji!

profimedia

Tenis

Đoković poražen, Srbija u teškoj situaciji!

Podeli vest

Novak Đoković je poražen od Aleksa De Minora 6:4, 6:4 u prvom meču četvrtfinala Junajted kupa između Srbije i Australije.

NOVAK ĐOKOVIĆ - ALEKS DE MINOR  4:6, 4:6

UŽIVO

Drugi set

 

4:6 - Kraj! Pobeda De Minora, Australija vodi sa 1:0 protiv Srbije!

4:5 - Gem za prvog tenisera sveta, Australijanac servira za pobedu.

3:5 - Bez borbe dolazi De Minor do potvrde brejka.

3:4 - Nastala je ludnica na tribinama kada je De Minor stigao do brejk šanse u sedmom gemu drugog seta. Koristi prvu priliku posle prve duple greške Novaka. Sa 40:15, De Minor je lako došao do izjednačenja, naš teniser je pogrešio i ostao bez servis gem. Sad je situcija baz zabrinjavajuća.

3:3 - Opet egal. Nastavlja De Minor da servira odlično, gem sa nulom osvaja. U osam gemova, izgubio je svega pet poena na prvi servis.

3:2 - De Minor je publiku digao na noge kada je izvukao gotovo izgubljen poen sjajnom defanzivom za 30:30. Nadali su se brejku, ali je usledio odličan servis Novaka, De Minor je ritern poslao u aut. 

2:2 - Novi egal u meču, čuva De Minor svoj servis gem! 

2:1 - Konačno jedan lak gem za prvog tenisera sveta! Mada, imao je Australijanac  30:30, ali je Novak pojačao, naterao rivala na grešku na kraju.

1:1 - Novak je stigao do 30:30 na servis rivala, ali i dalje ne može do brejk lopte. Gem za Australijanca.

1:0 - Važan gem na početku drugog seta za Novaka posle izgubljenog prvog dela igre.

 

Foto: EPAIMAGES

 

 

 

Prvi set

4:6 - Potvrdio je brejk De Minor i osvojio prvi set posle 49 minuta igre! Novak je samo prebacivao lopticu u ovom gemu. 

Dobio je naš teniser pomoć jer ga boli zglob, ali je besan Novak, jer navodno nije dobro medicinski tajm aut jer je u pitanju ista povreda kao juče.  Ovo je van svake pameti!

4:5 - Brejk De Minora! Ne ide sada ništa nađem teniseru, srlja iz greške u grešku. Tri brejk lopte je De Minor dobio na poklon, koristi drugu, pa će servirati za set.

Loše je! Nole je tržio medicinski tajam aut zbog povrede zgloba, kao dan ranije, ali je sudija pogrešio, pa naš teniser nije imao dovoljno vremena za masažu. Sudija nije na vreme registrovao da je Novak tražio pauzu, pa neće moći da mu se ukaže pomoć u ovom trenutku.

4:3 - Đoković sve češće greši, ne funkcioniše prvi servis, pa je Australijanac to kaznio i došao do brejk lopte, prve u meču.  Spasio se Nole razornim drugim servisom od 192 kilometra na sat, ali je De Minor opet dobio šansu za brejk. Ponovo je nešao rešenje Đoković a onda sprečio šok as udarcem  i osvojio gem koji je trajao desetak minuta.  

 

Foto: EPAIMAGES

 

 

3:3 -  Napravio je Novak nekoliko grešaka u ovom gemu, a potom je Australijanac dobio nadigravanje na mreži za novo izjednačenje u setu.

3:2 - Pokušao je Australijanac da pripreti Srbinu, ali mu to baš i ne ide, prvi teniser sveta koristi svaku grešku rivala, pa dobija novi lak gem

2:2 - Novi egal u meču, ne da se Australijanac.

Najnovija informacija! U ženskom singlu neće igrati Olga Danilović nego Natalija Stevanović.

2:1 - Uspeo je De Minor na servis Novaka da dođe do 30:30 i to je bilo sve. Ubitačni su Novakovi servisi, za njih sad nema rešenje Australijanac. 

1:1 - Australijanac uzvraća istom merom. Ali, Nole pleše po terenu, videli smo jedan atraktivan potez, šteta što nije bio poen.

1:0 - Počelo je žestoko, ne štedi Novak De Minora na startu, sa nulom osvaja gem. Odmah je ubacio u šestu brzinu naš teniser.

 

Počeo je meč!

10.04 - Intoniraju se himne, a Đoković će prvi servirati u ovom meču. 

 

 

 

Sjajno je naš teniser raspoložen pred duel.

 

 

 

 

 

10.00 - Kladionice ne sumnjaju u Novaka iako je povređen, kvota na njegovu pobedu je 1,10, dok je na Australijanca čak sedam.

09.55 - Teniseri izlaze na teren! Prvo su izašli Australijanci, pa naši teniseri i dobili su ovacije.

09.20 - Ludnica u teretani pred meč Novaka i De Minora! Pogledajte kako se za meč priprema prvi teniser sveta.

 

 

 

09.12 - Đoković i De Minor sastala su se do sada jednom -  na Australijan openu prošle godine, kada je Đoković slavio maksimalnim rezultatom.

- Novak je neverovatan, on je najbolji svih vremena, ako smo iskreni. Počeo je godinu jako. Očigledno će biti izuzetno teško, ali to će biti izazov kojem ću se radovati, nadam se da ću izaći i pokazati šta mogu - rekao je De Minor pred duel.

09.05 - Novak Đoković je u utorak pobedio Jiržija Lehečku povređen, pošto ga je mučio zglob desne ruke. Posle meča je bio uveren da će biti spreman za četvrtfinale.

09.00 - Srbija je do četvrtfinala stigla pobedom prvo protiv Kine, pa Češke. Prvi meč protiv Australije igra Novak Đoković i to protiv Aleksa de Minor. Duel prvog i 12. igrača sveta trebalo bi da počne u 10 časova po našem vremenu.  Posle prvog tenisera sveta sledi meč Olge Danilović i Alje Tomljanović.

09.00 - Pratite uz Informer.rs meč četvrtfinala Junajted kupa između Novaka Đokovića i Aleksa de Minora. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija