• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

07.01.2024

15:30

Hoće li se Nadal ikad više vratiti tenisu? (ANKETA)

USA Today

Tenis

Hoće li se Nadal ikad više vratiti tenisu? (ANKETA)

Podeli vest

Teniser Rafel Nadal objavio je danas da neće učestvovati na Australijan openu, samo nekoliko dana nakon što se posle višemesečne pauze vratio igranju tenisa. Uprkos njegovoj želji, pitanje je hoće li se ikada više profesionalno baviti sportom u kojem je ostavio ogroman trag.

Godnama za nama bila je ona koju će Rafael Nadal želeti što pre da zaboravi, barem kad je reč o igranju tenisa. Počeo je u Melburnu, odakle je elominisan u drugom kolu. Bila je to njegova najranija eliminacija sa nekog grend slema još od 2016. godine. Razlog je bila povreda kuka. Tada se povukao na nekoliko meseci, sa željom da se potpuno oporavljen i spreman vrati na veliku parisku pozornicu, po kojoj će zauvek ostati upamćen - Rolan Garos.

Foto: EPAIMAGES

 

Međutim, ni to nije prošlo kako je zamislio. Povukao se sa turnira i sazvao konferenciju na kojoj je obavestio javnost da njegovo telo jednostavno nije spremno za vrhunski nivo tenisa. Dodao je i da neće sebe ograničavati, već će uzeti vremena koliko mu bude potrebno, pa da 2024. godine opet okuša sreću. Tada je nagovestio i da će 2024. godina verovatno biti poslednja u njegovoj karijeri. 

Rečeno - učinjeno. Najavio je povratak, kolege, među kojima i Novak Đoković, poželele su mu dobrodošlicu i došao je na turnir u Brizbejnu. Dva meča je pobedio u trećem je poražen, a sve je to trebalo da bude priprema za Australijan open. Međutim, sedam dana pre početka turnira, Nadal je objavio da se opet povredio, da je magnetnom rezonancom utvrđeno da ima rupturu mišića, ali ne gde je imao i prošli put i da se nada brzom oporavku. Želja mu je da bude spreman za nekoliko meseci.

Foto: Tanjug/AP

 

Pitanje je koliko je to realno. Poslednjih godinu dana uglavnom je proveo odmarajući i lečeći se, spremajući se upravo za ovo vreme sad. I ovo vreme je došlo, ali Nadalovo telo nije spremno. I vreme apsolutno ne radi za njega. Jer sve je stariji, ima punih 37 godina i većina njegovih vršnjaka uživa u penzionerskim danima. Šampionski mentalitet ga tera dalje, možda i sujeta koja ne može da prihvati činjenicu da Novak Đoković ima dva grend slema više od njega i da igra na nivou kao pre deset godina, kada je bio u punoj snazi.

Ako je već planirao da mu ova godina bude poslednja kad je reč o profesionalnom bavljenju tenisom, ima li poente da muči telo, napreže se i vraća se turnirima na kojima je veliko pitanje može li igrati na najvišem nivou? A odlika velikih šampiona je da se zadovoljavaju samo najboljim i malo je verovatno da će se poduhvatiti da igra ako shvati da je prosečan. Ljubitelji tenisa su mu sigurno zahvalni na svemu što je pružio ovom sportu i voleli bi opet da ga vide u najboljem izdanju. Sa druge strane, niko ne želi da ga vidi kako se srozava i muči, a i Nadal sam to sigurno zna.

Anketa




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Bude se sile iz senke i slobodan svet! Zašto Iran ćuti o smrti predsenika Raisija?
Live TV

Bude se sile iz senke i slobodan svet! Zašto Iran ćuti o smrti predsenika Raisija?

Još dva dana ima do bruke i sramote u Savetu Evrope. Još veća parodija je što će Nemci sve to da otvore. I dalje se čekaju informacije o padu helikoptera u kom je bio predsednik Irana. Na ove teme u "Info večeri" govorili su novinarka Olivera Miletović, narodni poslanik SNS Uglješa Mrdić i dr Dragan Petrović, Institut za međunarodnu politiku i privredu.

21.05.2024

22:22

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)
Live TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)

Još uvek nema zvaničnih informacija o tome šta se dogodilo sa iranskim predsednikom. Premijer Slovačke na svu sreću je živ, ali ono što se dogodilo je ili namerna opstrukcija ili neverovatan propust njegovog ličnog obezbeđenja. Na sve aktuelne teme u svetu u emisiji "Info dan" govorili su dr Stanislav Sretenović, istoričar i Bojan Dimitrijević, ekonomista.

21.05.2024

16:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

(VIDEO) Poljski režiser prikazao Putina u pelenama i na kraju ga ubio! Uradak prodat u 50 zemalja! Bljuvotina kakva još nije viđena!
Uskoro i premijera

(VIDEO) Poljski režiser prikazao Putina u pelenama i na kraju ga ubio! Uradak prodat u 50 zemalja! Bljuvotina kakva još nije viđena!

Poljski režiser Patrik Vega napravio je, blago rečeno, skandalozan film o lideru Rusije Vladimiru Putinu koristeći za te svrhe veštačku inteligenciju. On je lice vladara Rusije nakalemio na telo pravog glumca i snimio verovatno najveću bljuvotinu otkako postoji sedma umetnost. Film, naime, prikazuje Putina od 10. godine do njegove izmišljene smrti i već je prodat u 50 zemalja. Makar tako tvrde njegovi producenti.

21.05.2024

22:40

(VIDEO) Tresao se supervulkan, najjače u poslednjih 40 godina! Čak 150 zemljotresa u okolini Napulja, ovo ne sluti na dobro!
Italija u strahu!

(VIDEO) Tresao se supervulkan, najjače u poslednjih 40 godina! Čak 150 zemljotresa u okolini Napulja, ovo ne sluti na dobro!

Kuće su evakuisane, a mnogi ljudi spavali su u automobilima ili na ulici nakon što je najjači zemljotres u poslednjih 40 godina potresao oblast oko ogromnog supervulkana Campi Flegrei u blizini Napulja. Podsetimo, potres jačine 4,4 stepena po Rihterovoj skali u Pocuoliju, gusto naseljenom lučkom gradu, praćen je sa 150 zemljotresa koji su se snažno osetili i u Napulju.

21.05.2024

22:01

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija