• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.01.2024

10:44

Debakl Srba! Miomir nije izdržao dramu, Dušanu Čeh spakovao kofere!

Starsportphoto

Tenis

Debakl Srba! Miomir nije izdržao dramu, Dušanu Čeh spakovao kofere!

Podeli vest

Srpski teniser Miomir Kecmanović poražen je nakon velike borbe od Britanca Džeka Drejpera 5:7, 7:6 (11:9), 7:6 (9:7), koji ga je sprečio da se plasira u četvrtfinale Adelejda. Ništa bolje nije prošao ni Dušan Lajović, pošto je izgubio od Čeha Jiržija Lehečke sa 7:5, 4:6, 6:3.

Nije uspeo Miomir Kecmanović da trijumfuje u meču koji je trajao tri sata i 40 minuta, pa se sada okreće ka predstojećem Australijan openu.

Ovo je bio treći međusobni duel srpskog i britanskog tenisera, a drugi put je Drejper slavio. Naš as dobio je prvi set 7:5,  poveo je 2:0 u drugom setu, ali je Britanac je izjednačio na 2:2 nakon čega je pobednik ovoog dela igre odlučen u taj-brejku.

 

Foto: Starsportphoto©

 

 

Jedan od najboljih srpskih tenisera imao je dve meč lopte, ali je Britanac dao gas i na kraju slavio sa 11:9.

Lavovska borba viđena je u trećem setu, igrao se gem za gem, a pobednik je ponovo odlučen u taj-brejku, koji je pripao Miomirovom rivalu  - 9:7.

Drejper će u četvrtfinalu turnira koji se igra za nagradni fond od 661.585 dolara igrati protiv Amerikanca Tomija Pola.

Sa druge strane, Dušan Lajović je poražen nakon dva sata i 20 minuta od Lehečka, koji je je 32. na ATP listi. 

 

Foto: profimedia

 

 

 

Poveo je Ducijev rival sa 2:0 na startu prvog seta, ali je Srbin serijom 3:1 stigao do izjednačenja - 3:3. Igralo se potom gem za gem, a Lehečk je u 12. gemu napravio brejk i prvi set dobio rezultatom 7:5.

Napravio je naš as brejk već na startu drugog seta, a favorit je odmah uzvratio ribrejkom. Lajović je zatim ponovo oduzeo gem na servis protivnika i poveo 2:1. Srbin, koji je 52. teniser planete,  na svoj servis stigao je do 3:1, a onda je držao prednost od dva gema do kraja ovog dela meča i drugi set je dobio rezultatom 6:4.

Bilo je neizvesno na početku trećeg seta, a Čeh je potom u šestom gemu napravio brejk i poveo 4:2. Ispostavilo se da mu je to bilo dovoljno, sačuvao je prednost od tri gema i treći set je dobio rezultatom 6:3.

Njega u četvrtfinalu turnira u Adelejdu čeka Čileanac Nikolas Jarij.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija