• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

27.01.2024

23:27

Iskusni stručnjak veruje u Novaka: Osvojiće tri grend slema ove godine

Tanjug/AP

Tenis

Iskusni stručnjak veruje u Novaka: Osvojiće tri grend slema ove godine

Podeli vest

Porazom u polufinalu Australijan opena Novak Đoković je skinuo pritisak i sada će igrati rasterećeno i osvojiti dva, tri grend slema, smatra nekadašnji teniser Patrik Muratoglu.

Đoković je poražen od Janik Sinera 6:1, 6:2, 6:7 (6:8), 6:3 i bio je to jedan od najlošijih mečeva koje je odigrao u karijeri na grend slemovima. Muratoglu ni sad ne veruje u kakvom je stanju Novak tada bio. 

Foto: EPA Images

 

- Bilo je šokantno videti Novaka u polufinalu grend slema, a pogotovo Australijan opena koji je na neki način njegov dom, da toliko nije u stanju da igra. Jedan od ključeva jeste to što ga je u finišu prošle sezone Siner dvaput pobedio. Poslednji put je bio najbolniji, jer znamo koliko je Dejvis kup važan Novaku, i bio je gust meč. To je verovatno objašnjenje broj jedan zašto je Siner odigrao tako dobar meč, a Đoković nije bio u stanju da odigra tako - objasnio je Muratoglu. 

Dugoročno, on veruje da će Đokoviću biti olakšanje što je konačno izgubio.

- Nije izgubio nijedan meč na Australijan openu od 2018. godine. Nikada nije izgubio u polufinalu, uzeo je tu deset titula. Šta je to? Može li da nastavi tako? Ne. Previše je. Previše pritiska. Viđao sam to čak i kod šampiona. Kada je previše pritiska, nekada moraju da dožive neuspeh, i na neki način osete olakšanje - ističe Francuz.

Foto: EPAIMAGES

 

Kad bude igrao rasterećeno, niko neće moći da mu stane na crtu i osvojiće dva, tri grend slema. 

Ne bih se iznenadio ako Novak oseti olakšanje posle turnira. Ne sada, sad je verovatno previše razočaran, ali za nekoliko dana će pomisliti: ‘Vau, teret je bio tako težak’. Nije ni shvatao koliko mu je bilo težine na ramenima. I onda - uhhh. Vraćam se normalnom pritisku, pritisku na koji sam navikao, a to je pritisak broja jedan i toga da je najveći teniser svih vremena. Mislim da je ovo bilo previše za njega. I dalje mislim da će osvojiti 2-3 slema ove godine - zaključuje Muratoglu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija