• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.01.2024

09:34

Kraj, Siner nasledio Đokovića! Drama pripala Italijanu, Medvedev u neverici!

Tanjug/AP

Tenis

Kraj, Siner nasledio Đokovića! Drama pripala Italijanu, Medvedev u neverici!

Podeli vest

Janik Siner (22) novi je šampion Australijan opena! Nakon nestvarnog preokreta savladao je ruskog asa Danila Medvedeva sa 3:2 (3:6, 3:6, 6:4, 6:4, 6:3)

Trebalo je tri sata i 46 minuta Italijanu da postane najmlađi šampion Australijan opena!

Vodio je Danil Medvedev sa 2:0 u setovima, ali nije uspeo da odoli žestokim napadima momka koji je izbacio Novaka Đokovića u polufinalu prvog grend slema u sezoni.

Ovo je ujedno prva grend slem titula za Sinera u karijeri.

 

JANIK SINER - DANIL MEDVEDEV 3:6, 3:6, 6:4, 6:4, 5:3

 

 

UŽIVO

Peti set

6:3 - Kraj! Janik Siner je novi gospodar Melburna!

5:3 - Osvaja Medvedev ovaj gem i sada Siner sve ima u svojim rukama! 

5:2 - Au kakav poen je viđen u ovom setu! Hladnokrvno je razmenio Siner 27 udaraca sa starijim kolegom i osvojio ga! Sada je samo gem daleko od prve grend slem titule u životu.

 

Foto: Tanjug/AP

 

 

 

4:2 - Brejk! Tri vezane brejk šanse imao je Janik Siner, Medvedev je spasio prvu, ali je Italijan iskoristio drugu za erupciju slavlja na tribinama!

3:2 - Fenomenalno je odigrao ovaj gem Italijan i u ovim momentima deluje mnogo sigurnije od rivala. 

2:2 - Dolazi Medvedev do izjednačenja. Siguran je sada bio Rus. Sjajno je servirao i stigao do 11. asa na meču.

Foto: Tanjug/AP

 

 

 

2:1 - Poveo je Siner u odlučujućem setu!

1:1 - Sjajan set za Medvedeva, uspeo je da izjednači i pokušava da povrati samopouzdanje koje ga je napustilo u prethodna dva seta.

1:0 - Nastavio je gde je stao Siner u prošlom setu. Pripao mu je gem na njegov servis, a oba tenisera deluju i te kako umorno i iscrpljeno, dok Rus vidno teško dolazi do daha.

Četvrti set

 

 

 

 

6:4  - KAKAV MEČ! Preslikan prethodni set i poravnava Siner - 2:2 u setovima!

5:4 - Miriše na taj-brejk! Sada Rus servira za ostanak u ovom setu.

 

Foto: EPA-EFE/JAMES ROSS

 

 

 

4:4  - Gem za Medvedeva! Nije uspeo Janik uz konstantan pritisak do dođe do brejk šanse.

4:3 - Kakav odgovor Sinera! Oba igrača su odservirala 10 asova do ovog trenutka, a trenutno je Italijan bliži osvajanju ovog seta!

3:3 - Sa nulom dobija Medvedev gem na svoj servis i stavlja do znanja mlađem kolegi koliko je čvrsto rešen da stigne do drugog grend slem trofeja u karijeri!

3:2 - Gem za Janika! Ne predaje se Noletov dželat i jasno je da veruje da može do velikog preokreta!

Foto: Tanjug/AP

 

 

 

2:2 - Najduži poen na meču pripao je Sineru, koji je tako stigao do brejk šanse. Ipak, nije se dao Danil koji je odmah poravnao svojim 35. vinerom na meču. Naredni servis bio je sjajan i doneo je Medvedevu izjendačenje u gemovima.

2:1 - Poveo je Janik i sada je Rus na potezu. Mnogi se pitaju ima li snage mladi as da preokrene meč u svoju korist...

1:1 - Italijan se probudio, Medvedev je opet bio na testu, ali je nekako preživeo ovaj gem i spaiso brejk loptu. Siner je sve opasniji, osvojen treći set mu je dao vetar u leđa.

1:0 - Siner je nastavio gde je stao u četvrtom setu, osvaja treći gem u nizu, Medvedev nije mogao ni do poena. Malo ga je uzdrmao gubitak seta.

 

Foto: EPA-EFE/MAST IRHAM

Janik Siner

 

 

Treći set

6:4 - Brejk i set za Sinera! Svi su već optisali Italijana, ali on uzvraća udarac, zaigrao je najbolje kada je bilo najpotrebnije, osvojio treći set i ostao u meču.

5:4 - Još jedan lak gem za Sinera, a Medvedev servira za ostanak u setu.

4:4 - Medvedeva  uzvraća gemom bez izgubljenog poena, završio ga je volejem na mreži.

4:3 - Gem bez izgubljenog poena za Sinera, budi se Italijan, videćemo da li je dovoljno za osvajanje seta.

 

Foto: EPA-EFE/JAMES ROSS

 

 

3:3 - Siner opet rutinski osvaja gem, ali mu Danil odmah uzvraća istom merom. U ovom setu još nismo videli ni šansu za brejk.

2:2 - Novi egel, Siner i Medvedev sigurni prilikom svog servisa na početku trećeg seta.

1:1 - Siner je pripretio, dugo je trajao ovaj gem, ali svi dugi poeni pripreli su Rusu, koji posle velike borbe osvaja gem na svoj servis. 

1:0 - Janik osvaja prvi gem na startu trećeg seta. Ima dva seta zaostatka, moraće da osvoji ovaj setu ako želi šansu da se vrati u meč i  bori za titulu. 

 

 

 

 

Drugi set

3:6 - Medvedev je imao set loptu pa napravio duplu grešku i častio Sinera (40:40), koji dolazi do brejk šanse. Rus se ipak izvukao iz teške pozicije i stavio tačku na drugi set, do kog dolazi nakon 49 minuta igre.

3:5 - Janik je potvrdio brejk, a sad Medvedev servira i ima novu šansu da stavi tačku na drugi set i povede 2:0 u meču.

2:5 - Medvedev se sad malo opustio, što Janik koristi i odmah uzvraća ribrejkom i vraća jedan brejk minusa, ali ga čeka mnogo posla ako želi da se vrati u drugi set. 

 

Foto: EPAIMAGES

 

 

1:5 - Raspao se Janik totalno! Danil pravi još jedan brejk, ovog puta rutinski, novi katastrofalan servis gem Italijana. Rus servira za osvajanje drugog seta.

1:4 - Rus igra skoro bez greške. Koliko je Siner nemoćan govori i podatak da mu Medvedev nije dozvolio ni poen da osvoji na njegov servis gem. 

1:3 - Sad Rus ne greši, pravi brejk. U prethodnom gemu na servis Italijana nije iskoristio četiri prilike za brejk, ali u četvrtom gemu realizuje prvi i stiče odličnu prednost u drugim setu. Siner je u velikom problemu, ima set i brejk zaostatka. 

 

 

 

1:2 - Ovo će prijati jednom i drugom teniseru. Posle maratonskog gema, Medvedev brzinski dobija svoj servis gem bez izgubljenog poena.

1:1 - Agresivnija igra Sinera u ovom gemu koji jedva osvaja. Rizikovao je mnogo, pa je Medvedev opet došao došanse za brejk. Tačnije, imao je čak četiri prilike da profitira na servis Italijana, ali borio se Siner, nije se predavao, pa je posle dva sjajna poena na mreži, posle gema koji je tajao čak 12 minuta, ipak osvojio svoj servis gem i izborio izjednačenje.

 

 

Foto: Tanjug/AP

Janik Siner

 

0:1 - Sa nulom Medvedev otvara drugi set, ni poen nije prepustio rivalu. Videćemo koliko će Janiku biti potrebno da se oporavi posle katastrofalnog prvog seta.

 

 

 

Prvi set

3:6 - Brejk i set za Medvedeva! Siner nema rešenje za maestralnog Medvedeva, koji je opet poveo 40:15 na njegov servis. Pre dve brejk šanse je prokockao,  napravio je veliku grešku, dijagonalu poslao pravo na reket Sineru, koji je spasio dve brejk lopte. Dobio je Rus novu šansu i ovog puta ne greši. Pravi brejk i dobija prvi set posle samo 36 minuta igre.

3:5 - Sjajno servira Medvedev, 86 odsto poena nakon prvog servisa, samo ga gem deli od osvajanja prvog seta.

3:4 - Odličan servis gem za Janika, jedan lagan gem za njega, ali će morati da pritisne Rusa na njegov servis kako bi vratio brejk i uneo dramu u prvi set. 

2:4 - Medvedev u šestoj brzini, zadržava prednost brejka, nemučiće se Siner da dođe u šansu da zapreti Danilu u ovom setu na njegov servis.

 

Foto: Tanjug/AP

 

 

2:3 - Prekida Janik seriju Medvedeva, koji je nanizao tri gema. Ali, i dalje ima brejk zaostatka, pa će morati da napadne trećeg tenisera sveta na njegov servis gem.

1:3 - Rus gazi, ekspresno je potvrdio brejk, pošto osvaja svoj servis gem sa nulom, Janik nije ni pripretio, ni poen nije uspeo da osvoji. 

 

Foto: Tanjug/AP

 

 

1:2 - Brejk Rusa! Sad je Medvedev uzvratio i poveo 40:0 na servis Sinera i dobio tri vezane brejk šanse. Koristi drugu proliku, Janik nije uspeo da se odbrani i Rus pravi brejk, dolazi do prednosti u meču.

1:1 - Odmah je Italijan pritisnuo Danila, igralo se na razliku u ovom gemu, ali ne kraju Rus dobija gem na svoj servis.

 

Foto: Tanjug/AP

 

 

1: 0 - Siguran servis Sinera, samo je poen prepustio Medvedevu na startu meča.

Meč je počeo!

 

 

 

 

9.43 - Nik Kirjos je imao zanimljiv komentar nakon plasmana Janika Sinera u finale.

- Promene koje je Daren Kejhil napravio u Janikovoj igri i spremnost Sinera da mu pruži priliku sada su ga uzdigle na vrh sporta. Pobedio je Novaka, a niko to ovde nije uradio tako dugo. I na taj način, Novak nije imao nijednu brejk šansu. Siner i Đoković igraju slično, to vidim. Mislim da bi Janik mogao da bude novi Novak. Alkaraz ima taj iks-faktor, ali Siner je odličan - počeo je Kirjos.

Foto: EPAIMAGES

Janik Siner

 

 

9.41 - Danil Medvedev je najavipo žestoku borbu. 

- Janik igra sve bolje i bolje. Osvajanje Mastersa u Kanadi bio je veliki momenat prošle godine za njega. Napravio je veliki korak. Moraću da se izdignem u ovom meču. Fizički, neću imati prednost. Teniski, videćemo. Nadam se kao da će mi iskustvo pomoći. Ne znam kako će se Janik osećati zbog prvog finala. Boriću se za život - rekao je Rus pred finale.

 

Foto: Tanjug/AP

 

 

9.35 - Poslednje finale u kom nisu igrali Đoković, Federer ili Nadal bilo je 2005. godine i tada je Marat Safin pobedio Lejtona Hjuita.

9.33 - Italijan se bori za svoj prvi, a Rus drugi grend slem pehar u karijeri. Ovo je deseti meč Medvedeva i Sinera, a Danil vodi 6:3. Prošle sezone su odigrali pet mečeva, a Jnaik je slavio na tri. 

9.32 - Janik je u polufinalu bio bolji od Novaka Đokovića u četiri seta, dok je Moskovljanin napravio preokret i u pet setova savladao Aleksandera Zvereva. Videćemo ko će u Australiji naslediti našeg tenisera.

9.30 - Dobro došli, pratite na našem portalu meč finala Australijan opena između Jnaika Sinera i Danila Medvedeva.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila na 90 odsto obrađenih mesta podršku 481.217 glasača, a Pendarovski 216.902 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija