• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Lj.V.

21.03.2024

10:52

Zabrinuo navijače! Nadal: Nažalost, tako je

EPA Images

Tenis

Zabrinuo navijače! Nadal: Nažalost, tako je

Podeli vest

Slavni španski teniser, Rafael Nadal nije želeo konkretno da govori u kom pravcu će da se nastavi njegova karijera.

Nadal je ove sezone otkazao učešće na čak tri turnira, a poslednji pute takmičio početkom godine u Brizbejnu kada je ispao u četvrtfnalu od Džordana Tomposona.

Jasno je da su najbolji dani iza njega, a sam priznaje da nije siguran da li će biti spreman za turnire na sljaci.

- Prvi cilj je da pokušam da se takmičim i idem iz dana u dan. Daću sve od sebe da pokušam da počnem sezonu na šljaci, što je moj cilj, radim na tome i trudim se, ali od sada šta može da se desi... Ne usuđujem se više da kažem bilo šta jer je u poslednje vreme teško da ja dam prognoze. Nažalost, tako je - rekao je Nadal .

Ne smatra teniser sa Majorke da je optimizam posebno presudan u ovom trenutku kada je u pitanju njegova situacija.

Foto: EPA Images

Rafael Nadal

 

- Nije bitno da li sam optimista ili ne, ja sam realan. Prošlo je godinu i po ili dve otkako je nemoguće da se takmičim, zbog čega je prvi cilj je da pokušam da se takmičim i idem iz dana u dan - dodaje on.

Ipak, kaže da je konstatno u trenažnom procesu, ali da nije uspeo da odgovori na izazove u Australiji i Americi.

- Ni u jednom trenutku nisam prestao da treniram. Trudim se u svakom trenutku. Dobro se osećam, jednostavno nisam uspeo da ispoštujem raspored koji bih želeo u ovom trenutku. Nadam se da stvari mogu da se promene, ali ja ne mogu ništa reći jer ni ne znam - naglasio je je Nadal.

Naveo je da ne želi da igra mečeve, ako ne vidi šansu za napredak.

- Realnost je da se nisam osećao spremnim da počnem da igram turnir ovog nivoa, sa malo iskustva koje sam imao, nisam trenirao na nivou koji mi je bio potreban. Nisam želeo da započnem turnir iz moje početne tačke, bez ikakve garancije da ću moći da napredujem barem do nivoa koji moram da zahtevam od sebe -podvukao je Španac.

Nadal je u ovom trenutku 647. teniser sveta, po svemu sudeći ovo je verovatno njegova poslednja sezona u profesionalnoj karijeri.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija