• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTV Pink

20.05.2020

09:54

OVO ĆE BITI NOVI CENTAR GRADA! Vesić: Radovi na Savskom trgu biće gotovi tokom druge polovine septembra

Beograd

OVO ĆE BITI NOVI CENTAR GRADA! Vesić: Radovi na Savskom trgu biće gotovi tokom druge polovine septembra

Podeli vest

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je da će spomenik osnivaču srpske srednjovekovne države Stefanu Nemanji, čiji je temelj postavljen na Savskom trgu pre dva dana biti visine od 23 metara, što je visina jedne sedmospratne zgrade.

- Spomenik treba da stigne iz Rusije, a temelji su mu takvi kao da zaista radite jednu stambenu zgradu - rekao je Vesić za Pink, dodajući da će to biti najveći spomenik u Srbiji.

Kako je istakao, ovim spomenikom ćemo se na neki način odužiti onome koji je osnovao srednjovekovnu srpsku državu, podsetivši da se spomenik podiže na predlog predsednika države Aleksandra Vučića.

- Spomenik je trebalo da krene iz Rusije put Beograda 25. ili 26. marta, međutim zbog epidemije nije krenuo. Spomenik je završen i spakovan i očekujemo da se brzo završe između ruskih i srpskih ministarastava protokoli, i da spomenik krene ka Beogradu - rekao je zamenik gradonačelnika, dodajući da sa spomenikom dolazi i 20-ak vičnih majstora koji će raditi sa našim radnicima.

Foto: Informer

Vesić je rekao da se na Savskom trgu radi i najveća kanalizaciona crpna stanica u Beogradu.

- Radi se kompletna nadzemna i podzemna infrastruktura, ispred bolnice "Sveti Sava" nalazi se najveća crpna stanica koja je stara preko 70 godina i sada se radi kompletna nova stanica - objasnio je on i dodao da će na Savskom trgu biti zasađeno 250 novih stabala, da će biti oko 4.000 metara kvadratnih travnatih površina.

Foto: Informer

Vesić je rekao da je obnovljena i fasada gde je nekada bio ulaz u železničku stanicu i rekao da će tu biti urađen objekat posvećen kulturi, najverovatnije Muzej Nikole Tesle, a tamo gde su nekada bili peroni, rekao je da će se tu ukršatiti dve linije metroa.

- Ovo će biti novi centar grada - naglasio je Vesić.

Foto: printscreen RTV Pink

Takođe, najavio je da će kompletni radovi na Savskom trgu biti gotovi u drugoj polovini septembra.

- Ovo se radi jednom u više vekova, radimo posao koji će ostati vekovima za nama i zato je bitno da ga odradimo temeljito. Ne diže se spomenik osnivaču države svaki dan, drugi predsednici i premijeri su imali prilike to da urade, a jedino je Aleksandru Vučiću to bilo važno - rekao je Vesić, zaključivši da je ovo primer kako poštujemo istoriju i kako se Beograd menja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Major

pre 3 godine

Samo sto Nemanja nije osnivac srpske drzave. Srpska drzava postoji vekovima pre Nemanje i nemanjica, ali nam je to priznato i od istorije i od teritorija nakon oslobodjenja od Turaka. Znaci, konacno i mi priznajemo to istorijsko ponizenje koje nam je nametnula Gerrmansko-nordijska istorijska skola i Germani kao nasi vjekovni i smrtni neprijatelji. To da Srbija pocinje od Nemanjica, kako bi ostavili prostor za novonastale hibridne drzave...

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set