• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

26.06.2020

18:44

KLIMA-UREĐAJI PONOVO U JAVNOM PREVOZU! Koristiće se samo pod jednim USLOVOM, evo o čemu je reč!

Beograd

KLIMA-UREĐAJI PONOVO U JAVNOM PREVOZU! Koristiće se samo pod jednim USLOVOM, evo o čemu je reč!

Podeli vest

Zbog najavljenih visokih temperatura vazduha u narednim danima počeće da se koriste klima-uređaji u vozilima javnog prevoza putnika, u skladu sa preporukama Gradskog zavoda za javno zdravlje u cilju sprečavanja obolevanja i širenja kovida-19

Sekretarijat za javni prevoz je naložio prevoznicima, na osnovu preporuka za primenu mera pri korišćenju klima-uređaja u vozilima dobijenih od Gradskog zavoda za javno zdravlje, da sprovedu i poštuju posebne mere pri korišćenju uređaja za rashlađivanje vazduha u vozilima javnog prevoza putnika na teritoriji grada Beograda.

Podešavanje režima rada klima-uređaja u vozilima biće takvo da udeo vazduha koji se zahvata iz spoljašnje sredine bude što veći, uz optimalnu kombinaciju sa prirodnom ventilacijom. Optimizacija rada klima-uređaja znači da se koriste samo u uslovima kada je temperatura spoljašnjeg vazduha veća od 28 stepeni Celzijusa i to na način da temperatura u vozilu bude za pet stepeni niža, uz podešavanje snage ventilatora klima-uređaja na minimum.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Na terminusima (okretnicama) u toku trajanja pauze, a najmanje pet minuta, neophodno je vršiti provetravanje vozila sa otvorenim vratima i „ispiranje” celog ventilacionog sistema klima-uređaja sa podešenom snagom ventilatora na maksimum.

Takođe, potrebno je vršiti dezinfekciju filtera klima-uređaja najmanje jednom dnevno, na početku ili na kraju dnevne upotrebe vozila.

Sve navedene mere su efikasne isključivo uz striktno poštovanje već važećih mera za korišćenje javnog linijskog prevoza putnika u vreme trajanja epidemije virusa kovid-19, odnosno obavezno nošenje zaštitnih maski koje pokrivaju usta i nos, održavanje fizičke distance i drugo, navodi se u saopštenju Sekretarijata za javni prevoz.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragoljub

pre 3 godine

Да будемо искрени, у превозу има доста спорних ситуација! Обавезан је улаз искључиво на предња врата да би се избегли "контакти"!? И онда на предња врата уђе њих 7 - 8 и сви дахћу једни другима за врат јер у предњем делу настане гужва! КАКВА је разлика између такве ситуације и гуђве на средини или на задњој платформи када путници не улазе искључиво на прадња врата?? И у чему је проблем са климом. Ако су уређаји чисти, сервисирани и исправни. Ти системи у бусу треба да раде у подпритиску! Значи да је извлачење ваздуха у аутобусу интензивније , јаче, брже него убацивање ваздуха у аутобус!!

SAMO KOORDINIRANIM NAPORIMA MOŽEMO SUZBITI KORONAVIRUSA! Ministarka Joksimović i Varheji o merama suzbijanja COVID-19 u EU i RS!
Podkast

SAMO KOORDINIRANIM NAPORIMA MOŽEMO SUZBITI KORONAVIRUSA! Ministarka Joksimović i Varheji o merama suzbijanja COVID-19 u EU i RS!

Koordinacija aktivnosti sa međunarodnim partnerima, a posebno sa EU, jedini je način da se prevaziđu izazovi koji prelaze granice, poput pandemije virusa korona i samo koordiniranim naporima moguće je suzbiti dalje širenje zaraze i adekvatno se pripremiti za eventualni drugi talas epidemije, kaže ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović

26.06.2020

17:44

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

U nemačkim medijima objavljena slika predsednika Vučića pokrivenog srpskom zastavom! Šta će uslediti u Crnoj Gori nakon sramnog glasanja u UN? (VIDEO)
Live TV

U nemačkim medijima objavljena slika predsednika Vučića pokrivenog srpskom zastavom! Šta će uslediti u Crnoj Gori nakon sramnog glasanja u UN? (VIDEO)

Puna dva dana priča se o Savetu bezbednosti u UN. U Specijalnoj emisiji Informera o temi Rezolucije u Srebrenici govorili su prof. dr Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globalizacije i predsednik poslaničke grupe PUPS-a Stefan Krkobabić. Uživo u program putem vajber uključenja javili su se i politikolog Andreja Lović iz Nemačke i novnar Igor Damjanović iz Donjecka, kao i Vojkan Milošević, direktor Centra za antiterorizma i Olga Ravasi, gopolitički strateg.

25.05.2024

20:02

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set