• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer

09.08.2021

22:31

USPOSTAVLJAMO JOŠ JEDNU BEOGRADSKU TRADICIJU! Vesić uručio zastavu Beograda trubačima iz Guče! Foto

Skupštine grada Beograda

Beograd

USPOSTAVLJAMO JOŠ JEDNU BEOGRADSKU TRADICIJU! Vesić uručio zastavu Beograda trubačima iz Guče! Foto

Podeli vest

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić susreo se večeras, na platou ispred Starog dvora sa učesnicima Dragačevskog sabora trubača u Guči koji su u glavni grad došli u okviru manifestacije „Guča u Beogradu”.

Predstojeći Dragačevski sabor trubača u Guči najavljen je večeras svečanim defileom ulicama Beograda par stotina trubača i članova kulturno-umetničkih društava u narodnim nošnjama.

Predstavnici Guče su uz svirku i ples prošetali od Beogradske tvrđave, preko Knez Mihailove ulice do platoa ispred Skupštine grada, gde im je zamenik gradonačelnika Goran Vesić svečano uručio zastavu grada Beograda.

Događaju su prisustvovali predsednik opštine Lučani i direktor festivala  Milivoje Dolović i direktor Turističke organizacije ,,Dragačevo” Bili Vulović u pratnji oko 150 trubača i 120 predstavnika kulturno-umetničkih društava.

Susret je započet izvođenjem himne festivala „Sa Ovčara i Kablara”, a tom prilikom zamenik gradonačelnika predao je zastavu Grada Beograda predsedniku opštine Lučani Milivoju Doloviću, koji mu je zauzvrat poklonio košulju u tradicionalnom dizajnu.

Vesić je rekao da je Sabor u Guči, koji će biti održan od 13. do 15. avgusta, postao "jedan od najvećih srpskih brendova", i naglasio da im zastavu Beograda predaje da je sa ponosom čuvaju.

On je poželeo dobrodišlicu u Beograd svim Dragačevcima i istakao da od ove godine počinje jedna nova tradicija.

– Ove godine smo prvi put napravili jednu novu tradiciju. Svake godine ćete pred Guču dolaziti ovde da vam svečano uručimo zastavu Grada Beograda za koju se nadam da ćete je ponosno razviti u Guči. Hvala vam svima i uživajte danas u našem i vašem Beogradu a eto nas kod vas veoma brzo, da zajedno prođemo još jedan Sabor koji je hvala Bogu, postao jedan od najvećih srpskih brendova – rekao je zamenik gradonačelnika.

Foto: Skupštine grada Beograda

Predsednik opštine Lučani i direktor festivala  Milivoje Dolović istakao je da su svi trubači i učesnici došli da četiri dana pred početak festivala, u Beogradu naprave veliku promociju i podsetio da Dragačevski sabor trubača traje od 1961. godine.

– Ova manifestacija traje 60 godina i dalje idemo napred. Pozivamo vas da budete naši gosti od 13. do 15 avgusta, uživate u zvučima čarobnog srpskog instrumenta, čujete zvuke istoka, severa, juga i zapadne Srbije. Da ispišemo još jednu stranicu trubačke istorije uz moto „sviraj trubo, svirala za dugo, za veselje i nizašta drugo” – kazao je Dolović.


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Rezolucija o Srebrenici je zločin protiv mira! Kada jenjavaju sukobi u Ukrajini i na Bliskom istoku, potreban je novi sukob, a za to je najbolja BiH! (VIDEO)
Live TV

Rezolucija o Srebrenici je zločin protiv mira! Kada jenjavaju sukobi u Ukrajini i na Bliskom istoku, potreban je novi sukob, a za to je najbolja BiH! (VIDEO)

Tema "Info večeri" bila je izglasavanje Rezolucije o Srebrenici. Na glasanju Zapad nije dobio ogromnu većinu kao što je očekivao, ali će svakako to koristiti kao sredstvo protiv Republike Srpske. Da li ova neobavezujuća rezolucija može postati obavezujuća? Na ovu temu govorili su: Željko Čurović, predsednik Saveza Srba u Crnoj Gori, advokat Aleksandar Cvejić i Zoran Buljugić, pisac i prevodilac.

24.05.2024

22:50

Šta to lideri Nemačke i Francuske kriju od svojih građana? Narodi vodećih evropskih zemalja pojma nemaju šta se desilo u Njujorku!(VIDEO)
Live TV

Šta to lideri Nemačke i Francuske kriju od svojih građana? Narodi vodećih evropskih zemalja pojma nemaju šta se desilo u Njujorku!(VIDEO)

Kako tumačiti izjave zvaničnika koji su usledili nakon sednice SE? Ako se malo analizira obraćanje pojedinih ambasadora zaključuje se da je možda svet spreman za velike promene. Na temu donošenja sramne Rezolucije o genocidu u Srebrenici u specijalnom programu Informer TV govorili su politikolog Tijana Sorgić, analitičar Veljko Jovanović, predsednik saveza Srba u Francuskoj David Jakovljević, geopolitički analitičar Mihajlo Olujić, a uživo iz Minhena javio se i politikolog Vlasimir Vidić, dok se uživo iz Amerike javio novinar Dejan Jelača.

24.05.2024

20:51

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set