• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic

29.12.2021

16:34

Profesor Rašković o novom izgledu bloka od parka Manjež do Slavije!

printscreen/Naxi kamere

Beograd

Profesor Rašković o novom izgledu bloka od parka Manjež do Slavije!

Podeli vest

Do rekonstrukcije dela centra Beograda, pre svega prema ulici Kralja Milana i trgu Slavija svakako će doći, ali kafana "Manjež" neće biti srušena, kaže profesor Arhitektonskog fakulteta u Beogradu Ivan Rašković, nakon što se poslednjih dana u široj javnosti debatuje o budućem izledu bloka Između Slavije i parka Manjež i sudbini čuvene kafane

- Svakako će doći do rekonstrukcije sadašnjeg urbanog tkiva, pre svega prema ulici Kralja Milana i trgu Slavija, a to najviše mislim na nove frontove koje bi trebali da dobiju savremen izgled, koji će biti pečat ovog doba. Većina konkursnih rešenja je uglavnom to i predvidela - objasnio je profesor Rašković.

Budući izgled ovog dela grada pažnju javnosti je privukao naročito posle javnog međunarodnog arhitektonskog konkursa, a koji je za predmet imao blok Između Slavije i parka Manjež.

Kafana "Manjež" neće biti srušena

- Ono što je bitno da pojasnim, nijedno rešenje nije predvidelo rušenje kafane Manjež, niti ce Manjež biti rušen. I tu nema nikakve dileme! Vidim da se u javnosti barata pogrešnom informacijom i još jednom, nedvosmisleno: "Manjež" ostaje - istakao je profesor Ivan Rašković, koji je i predsednik je društva arhitekata Beograda, a predsedavao je i žirijem konkursa.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila na 90 odsto obrađenih mesta podršku 481.217 glasača, a Pendarovski 216.902 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set