• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: beograd.rs

26.01.2022

18:19

TRENUTNI KAPACITET BIĆE POVEĆAN ZA VIŠE OD PETINE! Vesić o izgradnji reni bunara u Lazarevcu!

Beograd.rs

Beograd

TRENUTNI KAPACITET BIĆE POVEĆAN ZA VIŠE OD PETINE! Vesić o izgradnji reni bunara u Lazarevcu!

Podeli vest

Izgradnjom tri reni bunara u Vreocima, u šta će biti uloženo 84 miliona dinara, lazarevačka vodovodna mreža imaće dodatna 44 litra vode u sekundi, što će značiti da će trenutni kapacitet od dvesta litara biti povećan za više od petine, rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić. On je prilikom današnjeg obilaska radova, zajedno sa predsednikom opštine Lazarevac Bojanom Stevićem, precizirao da je jedan bunar već završen, te da je rok za završetak kompletnog posla dva meseca

Nakon toga, predstoji izgradnja još jednog bunara, koji ćemo zajednički raditi, i zahvaljujući tim ulaganjima potpuno će se rešiti pitanje vodosnabdevanja u Lazarevcu u onim delovima gde je bilo problema, naročito u letnjim mesecima. Budućnost Lazarevca je svakako priključenje na planiranu fabriku vode „Makiš 3” – ocenio je Vesić.

Zamenik gradonačelnika je naveo da će opština nadalje obnavljati mrežu, koja u delovima nije dobra, pa dolazi do propuštanja vode. Zamenom starih cevi može da se uštedi čak trećina vode. 

Foto: Beograd.rs

On se osvrnuo i na zajednički projekat Vlade Srbije, Grada Beograda i opštine Lazarevac, a koji se tiče kanalizacije.

Opština će ovim projektom dobiti dve fabrike za preradu otpadnih voda, jednu u Velikim Crljenima i drugu u samom Lazarevcu, kao i 119 kilometara kanalizacije – naveo je Vesić, dodajući da će se u pojedinim selima zbog razuđenosti opštine raditi mali sistemi za preradu otpadnih voda.

Foto: Beograd.rs

Bojan Stević je precizirao da će na taj način kanalizacijom biti pokriveno centralno gradsko jezgro sa 15 mesnih zajednica. On je zahvalio gradu Beogradu i Vesiću lično na realizaciji značajnih projekata u Lazarevcu. 

Restrikcije i havarije na vodovodnoj mreži bile su učestale, a izgradnjom reni bunara stabilizovaće se vodosnabdevanje. Pojedini delovi imaju mrežu od azbesta, koja je  stara više od tri decenije, tako da kada god se rekonstruišu ulice, menjaju se i te stare cevi, kao što je bio slučaj u Janka Stajčića i Železničkoj. Trenutno je raspisana javna nabavka za Milovana Lazarevića, a predstoji i zamena vodovodne mreže u Ulici Vuka Karadžića – naglasio je Stević.

Foto: Beograd.rs

Kanalizaciona mreža preko projekta „Čista Srbija” radi se u deset mesnih zajednica, a najveća investicija je u MZ Veliki Crljeni.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

BEOGRADSKA PROSEČNA PLATA U NOVEMBRU 741 EVRO!
Beograd

BEOGRADSKA PROSEČNA PLATA U NOVEMBRU 741 EVRO!

Prema zvaničnim podacima prosečna zarada u Beogradu za novembar prošle godine iznosila je 87.181 dinara. Prema prosečnom kursu za Narodne banke Srbije za novembar od 117,5806 dinara za evro, iznosila je 741 evra, istakao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran vesić

26.01.2022

11:15

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set