• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Espreso.rs

04.06.2022

20:46

AMAN, LJUDI, NIJE OVO ''DIVLJI ZAPAD''! Neki postavljaju ispred zgrada različite prepreke... A sve zbog...

printscreen

Beograd

AMAN, LJUDI, NIJE OVO ''DIVLJI ZAPAD''! Neki postavljaju ispred zgrada različite prepreke... A sve zbog...

Podeli vest

Neki Beograđani na razne načine pokušavaju da zaobiđu saobraćajna pravila i sebi obezbede parking mesto

Postavljanje lanaca, žardinjera ili stubića kako bi se sačuvalo parking mesto sve su češće pojave u Beogradu, koje smetaju vozačima.

Nakon što su se godinama slobodno parkirali u svom kraju, stanari Preševske ulice na Lionu, nedavno su primetili postavljenu parking barijeru na do juče slobodnom parkiralištu.

Dosetljivi stanari u Radojke Lakić na Zvezdari parking mesto čuvaju plastičnim kantama i ciglama.

Slična scena nedavno je dočekala i stanovnike Mirijevskog bulevara kod brojeva od 72 do 74 koji su na parkingu ispred svoje zgrade zatekli čak dve barijere koje su nikle preko noći.

- To je parking na kojem se parkiraju stanari okolnih zgrada i na kojem ne postoji rampa, niti rezervisano mesto jer je to slobodno parkiralište. Desilo se to da je neko preko noći postavio barijere, a kada su spuštene komšije stanu na to mesto i onda ih ujutru dočekaju ili polomljeni brisači ili skinute tablice - objašnjava Živorad Kutlešić sa Karaburme.

Foto: printscreen

Borba za parking mesto van pravila

Bez odobrenja nema stubića

Međutim, iako su ovo načini da se sačuvaju parkirališta, postavljanje obarajućih stubića na javnoj površini zabranjeno je prema Odluci o javnim parkiralištima, te se ne izdaju rešenja za njihovo postavljanje.

- Fiksni saobraćajni stubići ne mogu se postavljati samoinicijativno bez izdatog rešenja - objašnjavaju nadležni iz Sekretarijata za saobraćaj.

S obzirom na veliki broj zahteva građana oni zahtevaju i značajna finansijska sredstva, kako za postavljanje tako i za kasnije održavanje, te je njihova primena restriktivna i po pravilu se postavljaju u cilju unapređenja stepena bezbednosti saobraćaja.

Propisane kazne

Odlukom o zaštiti opštinskih puteva i ulica na teritoriji grada propisana je kazna u iznosu 150.000 dinara za pravno lice koje postavi blokadu za parkiranje. Kaznu od 75.000 dinara platiće preduzetnik, a 25.000 dinara odgovorno lice u pravnom licu i fizičko lice, ako postupa suprotno zabranama.

Nadležni iz Sekretarijata za inspekcijske poslove po prijavama građana koje se odnose na postavljanje nelegalnih obarajućih stubića, najviše intervencija od početka godine imali su na opštinama Zemun, Voždovac i Čukarica.

Takođe, ukoliko inspektori ne mogu da utvrde identitet osobe koja je postavila stubiće, sprovodi se prinudno uklanjanje. Inspektori mogu izdati i prekršajni nalog, a ako se ne plati, pokreće se postupak pred sudijom za prekršaje.

 

Bonus video:

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Pera

pre 1 godinu

nije divlji zapad . .ali je banana drzava .. dokaz je i postojanje informera ..

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)
Društvo

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)

Tokom vikenda, 20. i 21. aprila 2024. godine, na aerodromu Hortero „Aeroporu MOKKA“ Sidirokastro u Seresu održan je „Padobranski TRIATLON 2024.“ (padobranstvo - trčanje na jednu milju i gađanje), veze specijalnih snaga, komandosa, padobranaca, dok će se Balkanski Skok Prijateljstva 2024 godine održati od 15-19 Maja 2024. godine na Sportskom Aerodromu Lisičji Jarak u Beogradu.

28.04.2024

08:11

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set