• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Kurir.rs

20.07.2022

21:47

DA LI ZNATE KAKVA JE RAZLIKA IZMEĐU ''TURSKE'' I DOMAĆE KAFE? Saznaćete to na malo ''GRUBLJI'' način u jednoj BEOGRADSKOJ kafani!

Shutterstock

Beograd

DA LI ZNATE KAKVA JE RAZLIKA IZMEĐU ''TURSKE'' I DOMAĆE KAFE? Saznaćete to na malo ''GRUBLJI'' način u jednoj BEOGRADSKOJ kafani!

Podeli vest

Vlasnika jedne beogradske kafane nervira se kada mu neko traži ''tursku'' kafu i zato kod njega košta 600 dinara

Postoje ljudi koji su velike patriote, i to je sasvim u redu. Ipak, ako se oni nađu na pozicijama kada diktiraju na primer cene nečega, to može da bude skupo za neke.

Naime, vlasnik jedne kafane očigledno se nervira kada mu neko poruči "tursku" kafu. Zato je u meniju jasno stavio do znanja ljudima kako treba da je poručuju.

Foto: Pixabay

Paprena ''turska'' kafa

Astronomska cena

Naime, ako kod njega poručite "tursku kafu", ona će vas koštati čak 600 dinara, a ako poručite "domaću kafu" cena joj je samo 60 dinara. To je dakle čak 10 puta manje!

U komentarima su neki prokomentarisali da ovaj ugostitelj nije jedini u Srbiji koji tako pravi cenovnik.

- Nije ovo tako retko da ''turska'' kafa bude bude višestruko skuplja od ''domaće''. Obično je to u ćevabdžinicama gde je gazda alergičan na ''turska'' pa ko stisne da zatraži tursku, dobije je po astronomskoj ceni. Video sam to par puta - piše u jednom od komentara.

Jedna žena u komentarima je upitala:

- Kakva je razlika izmedju turske i domaće kafe, osim u ceni?

Odgovor je dobila od jednog čoveka.

- Nikakva, mada u Subotici u jednom kafiću ako tražiš tursku kafu nećeš je dobiti moraš tražiti crnu ili domaću,u jednom drugom ćeš dobiti jer sam vlasnik je razuman i kaže to je jedno te isto i dobiješ je.

Neki smatraju da je 10 puta viša cena puki bezobrazluk ovog gazde.

- U bre 600, mogli stave 120 pa ko se opeče opeko se, ovako će samo tuču da izazovu.

 

https://informer.rs/rezultati-pretrage?phrase=cena&submit=submit



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Stefan

pre 1 godinu

Razlika je u načinu spremanja i služenja. Turska se kuva (tako su mi kuvali u Turskoj) tako što se na dno fildzana, male bakarne dzezve, sipaju kašičica šećera i kašičica kafe i puste da se malo karamelizuju, potom se preliju vodom dok ne zavri. Sipaju se u male pljosnate ili dugačke a uske šolje. Za našu, verujem da znate recept.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set