• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

23.02.2023

11:05

SRBIJA IDEALNA DESTINACIJA, PONUDA IMA ZA "SVAČIJI DŽEP"! Informer na Sajmu turizma prvog dana, evo šta se traži od destinacija, i koliko je interesovanje! (VIDEO)

printscreen

Beograd

SRBIJA IDEALNA DESTINACIJA, PONUDA IMA ZA "SVAČIJI DŽEP"! Informer na Sajmu turizma prvog dana, evo šta se traži od destinacija, i koliko je interesovanje! (VIDEO)

Podeli vest

Juče je svečano otvoren 44. Međunarodni sajam turizma u Beogradu, a danas je prvi dan za posetioce.

Međunarodni sajam turizma održaće se ove godine na Beogradskom sajmu 44. put u periodu od 23. do 26. februara.

Ekipa Informera se nalazi na licu mesta. Kako vidimo, ispred pulta na kom se kupuju karte već se formirao red i posetioci željno iščekuju da krenu u obilazak.

- Došla sam da vidim kakve su ponude za letovanje, već je vreme da se razmišlja o tome - rekla je jedna gospođa dok je stajala u redu i čekala svoju kartu.

Pitali smo i jednog starijeg gospodina zbog čega je tu i na šta će najviše obratiti pažnju na ovogodišnjem Sajmu turizma.

- Moja supruga i ja smo već u godinama, dosadila su nam daleka putovanja, ove godine nas interesuje neka banja. Volim našu zemlju, volim lepotu Srbije i dogovorili smo se da ove godine leto provedemo negde kod nas. Koja će to banja biti, videćemo... - rekao je on za Informer.

 

Foto: Informer

Naša ekipa je prošetala još malo i došla do jednog mladog para. Pitali smo zbog čega su oni najviše tu, šta je ono što njih interesuje.

Cena karte i radno vreme

Cena pojedinačne ulaznice biće 450 dinara, a za grupne posete (minimum osam osoba) cena je 350 dinara.

Radno vreme za posetioce je od 10 do 19 časova, izuzev poslednjeg dana sajma, kada će radno vreme biti do 18 časova.

- Mi bismo ove godine negde dalje otišli - započela je razgovor mlada žena, na šta se nadovezao njen muž:

- Razmišljamo o Zanzibaru ili Maldivima. Već godinama nas privlače ove destinacije i konačno smo rešili da ispunimo sebi želju i otputujemo tamo. 

Na pitanje ko će doneti krajnju odluku o destinaciji, suprug je uz osmeh odgovorio:

- Dopustiću njoj da prelomi.

Brojni učesnici iz zemlje i sveta

Pored velikog izbora destinacija i sajamskog popusta od 20%, ljubitelji putovanja mogu da uživaju i u nagradnim igrama, da gledaju performanse, upoznaju se sa starim i stranim kulturama.

I ove godine, kao i svake prethodne, na ovoj prestižnoj turističkoj manifestaciji učešće uzimaju kako turističke agencije, udruženja i organizacije, tako isto i hoteli, međunarodni tur-operatori i turistički centri.

Nacionalne štandove će na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu turizma imati i zemlje poput: Maldiva, Ekvatorijalne Gvineje, Gabona, Kameruna, Burundija, Esvatinija, Sao Tome i Principa i još nekoliko država sa područja Afrike.

Ono što posebno treba izdvojiti kada je u pitanju 44. Međunarodni sajam turizma jeste spisak zemljama, koje su do sada izvršile prijavljivanje.

Izuzev onih na koje smo već navikli, kao što su Grčka, Crna Gora, Turska, Bugarska i Severna Makedonija, te Slovenija, Hrvatska i Bosna i Hercegovina, kao i Kipar, Tunis i Alžir, kako ističe naš sagovornik, ove godine su učešće najavile i zemlje, koje nude egzotične destinacije.

Alžir prvi put na Sajmu turizma

Prema rečima Sarah, predstavnice ovog štanda, oni su  oduševljeni  našom kulturom i narodom. 

Foto: Informer

- Zato smo odlučili da ove godine dođemo i predstavimo se Srbiji. Sigurna sam da će se Srbima svideti lepote naše zemlje. Posebno pustinja koja zauzima veliki deo naše zemlje. A, imamo sličan ukus kada je hrana u pitanju

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set