• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/tanjug.rs

02.03.2023

17:04

ŠKOLA, NOVO GROBLJE, VODOVODNA MREŽA... Šapić i Kovačević obišli radove u Batajnici!

Tanjug

Beograd

ŠKOLA, NOVO GROBLJE, VODOVODNA MREŽA... Šapić i Kovačević obišli radove u Batajnici!

Podeli vest

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić posetio je sa predsednikom opštine Zemun Gavrilom Kovačevićem radove na raskrsnici Pukovnika Milenka Pavlovića i Nove 47 u Batajnici, gde se pravi vodovodna mreža, a potom su obišli i radove na rekonstrukciji Osnovne škola "Svetislav Golubović Mitraljeta".

Šapić je rekao da je izgradnja 21,5 kilometara vodovodne mreže u naselju Šangaj u Batajnici bitna za građane koji nemaju pijeću vodu i nalaze alternativna rešenja za taj problem.

- U ovom momentu informacija je da će 1.600 porodica dobiti priključak, a kako stvari stoje postoji mogćnost da će broj priključaka biti još veći i mislim da će to suštinski promeniti svakodnevni život tih ljudi - naveo je Šapić.

On je izjavio da će renovirana Osnovna škola "Svetislav Golubović Mitraljeta" imati duplo veći prostor koji će iznositi 5.200 metara kvadratnih.

- Danas to izgleda kao potpuno nova škola. U međuvremenu, za razliku od prošlog puta kada smo bili, dodali smo promenu načina grejanja. Više neće biti na lož ulje nego će biti na gas, što je jedna dobra stvar - rekao je Šapić.

Šapić je podsetio da je i za rekonstrukciju raskrsnice Pukovnika Milenka Pavlovića i Nove 47 bilo problema sa izvođačima za vreme kada njegova uprava nije bila na čelu grada.

- Tu je bio problem što je već dve godine bio probijen rok. Onda se desilo napuštanje tog investitora i to je situacija koja nas je sačekala. Pričam o ovoj gradskoj upravi i zbog toga sam želeo da vidim dokle su stigli radovi - naveo je Šapić.

Na pitanje da li će firme koje su radile te projekte odgovarati, Šapić je rekao da su one trenutno u stečaju i da je zakonska procedura da se ide na sudski proces.

- Te firme već plaćaju penale koji zakonski treba da plate, ali kada firma ode u stečaj onda ni to ne možete da uradite, ne možete da nastavite radove zakonski. Morati od njih da naplatite, a oni nemaju odakle da daju novac - rekao je Šapić.

Foto: Tanjug

Gradonačelnik Beograda je najavio i raspisivanje radova za drugu stranu puta ove raskrsnice.

- U toku je raspisivanje radova za drugu stranu koja će da bude daleko kompleksnija od ove, ali tu ne očekujemo da će biti većih problema - izjavio je Šapić.

Pored drugog dela puta Šapić je najavio i izgradnju groblja u Batajnici zajedno sa parkingom od 130 parking mesta.

- Određena je površina od 11,5 hektara, imovina je potpuno rešena i ona je celokupno na gradu Beogradu. Formirana je građevinska parcela i u toku je izrada tehničke dokumentacije i nakon što se završi urbanistički projekat ide se na lokacijske usluge - zaključio je Šapić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Ognjen

pre 1 godinu

Izgleda izdaja je na svakom koraku jer nekima to mnogo znači da sabotiraju državu!

Duki

pre 1 godinu

Kada nekim ljudima sve znači zbog interesa onda znamo da bi i zbog koristi izdali sve oko sebe!

Zdravko

pre 1 godinu

Pojedinci zajedno sa Jeremićem ne zaslužuju ništa osim da se sramote!

Uglješa

pre 1 godinu

Izdati svačije poverenje nije u redu jer to predstavlja veliku sliku izdaje!

Milisav

pre 1 godinu

Ovakve ljude treba sankcionisati jer su to zapravo i zaslužili!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vesić: Radimo na boljoj saobraćajnoj povezanosti sa Rumunijom
Politika

Vesić: Radimo na boljoj saobraćajnoj povezanosti sa Rumunijom

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i ambasadorka Rumunije u Srbiji Silvija Davidoju saglasili su se danas da bi dobri politički odnosi dve zemlje trebalo da utiču i na poboljšanje ekonomskih odnosa odnosno bolju saobraćajnu povezanost čemu bi, kako su naveli, doprinela realizacija projekata pre svega u oblasti putne i železničke infrastrukture.

03.06.2024

17:24

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Rasizam, nacizam i promocija oružja! Šta se to kuva u Nemačkoj pred EURO?
EURO 2024

Rasizam, nacizam i promocija oružja! Šta se to kuva u Nemačkoj pred EURO?

Skandal za skandalom potresa Nemačku pred sam početak Evropskog prvenstva u toj zemlji! Situacija u tamošnjem fudbalu, prema poslednjim informacijama, nije nimalo bajna, čak štaviše, preti da eskalira! Dokaz za to je nekoliko izuzetno kontroverznih događaja, koji uključuju pojmove koji nemaju ama baš nikakve veze sa sportom - nacizam, rasizam i promociju oružja!

03.06.2024

15:52

Planeta

Zabava

Premijera nove lutkarske predstave „Zec i Pas“
Kultura

Premijera nove lutkarske predstave „Zec i Pas“

Pozorište lutaka „Pinokio“ će u sredu 05. juna 2024. godine u 20 časova održati premijeru predstave ZEC I PAS, u režiji Silvana Omerzua, a repriza predstave „Zec i Pas“ će se održati u subotu, 08. juna u 12 časova.

03.06.2024

14:50

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set