• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tanjug

09.06.2023

15:09

POSTAVLJENA DETALJNA UPUTSTVA O KUPOVINI KARATA ZA GRADSKI PREVOZ: Evo od kada ćete preko aplikacije moći da pratite gde vam je autobus

Informer, Pngwing

Beograd

POSTAVLJENA DETALJNA UPUTSTVA O KUPOVINI KARATA ZA GRADSKI PREVOZ: Evo od kada ćete preko aplikacije moći da pratite gde vam je autobus

Podeli vest

U Beogradu su od danas na svim panoima autobuskih stajališta kao i na LED ekranima u vozilima javnog gradskog prevoza istaknuta detaljna uputstva o kupovini karata kako bi se građani dodatno informisali.

Kako je saopštio gradski Sekreterijat za informisanje, na panoima se nalaze detaljna uputstva o novim cenama karata, kupovini karata putem SMS poruke (dnevnih i mesečnih), kao i adrese prodajnih mesta za kupovinu karata u papirnom obliku.

U saopštenju se podseća i da prvog dana primene novog šitema postoji mogućnost kupovine mesečne karte SMS porukom, tako da umesto nepotrebnog čekanja u redovima građani mogu da obezbede sebi kartu za ceo mesec na kraći i jednostavniji način.

Foto: Tanjug/Fotoilustracija

 
 
 

Prema ranijoj najavi gradonačelnika Beograda, Aleksandra Šapića, do kraja meseca će biti završena aplikacija putem koje će biti omogućeno praćenje trenutne lokacije gradskog prevoza i plaćanje karte kreditnom karticom.

- Očekujemo da do kraja meseca proradi aplikacija pomoću koje će građani moći da prate vozila koja su im potrebna - sve autobuse, trolejbuse i tramvaje, kao i da kupuju karte. Mi danas nemamo GPS jer nam iz Kentkarta nisu dali šifre za opremu koju je Grad platio - rekao je ranije Šapić. 

On je objasnio i da građani još ne mogu da prate kretanje gradskog prevoza jer stari sistem Kentkarta to ne dozvoljava. 

- Zato radimo novu nabavku. Ugrađujemo novi sistem, a dobra strana svega je što će novi sistem biti daleko kvalitetniji od prethodnog - rekao je Šapić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila na 90 odsto obrađenih mesta podršku 481.217 glasača, a Pendarovski 216.902 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set