• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

11.06.2023

07:30

NA KOJIM LOKACIJAMA "BELIH" IMA NAJVIŠE?! Malo smo istražili: Slavija, Banjica, Beograđanka - ovo je cela lista, pa budite na vreme obavešteni!

informer

Beograd

NA KOJIM LOKACIJAMA "BELIH" IMA NAJVIŠE?! Malo smo istražili: Slavija, Banjica, Beograđanka - ovo je cela lista, pa budite na vreme obavešteni!

Podeli vest

Novi sistem naplate i kontrole gradskog prevoza, "Beograd plus", starovao je zvanično 17. maja. Ono što posebno privlači pažnju građana jesu "novi kontrolori". Proveru naplate karata u vozilima gradskog prevoza sada vrše Komunalni milicajci poznatiji kao “Beli” i zvanično su krenuli sa novim zaduženjem početkom ove nedelje.

S obzirom na to da su validatori uklonjeni iz svih vozila javnog prevoza u Beogradu, više se neće čuti glas iz aparata: "Kontrola u vozilu, molimo Vas pripremite Vaše karte". "Beli" pri ulasku u prevoz pozdrave putnike i zamole da pripreme svoje karte ili telefone. Svojim aparatima tada proveravaju "validnost" karata.

Lokacije na kojima su do sada "startovali"

Istražili smo na kojim su lokacijama građani "naleteli" na "Bele", koji se kreću u grupama od troje ili četvoro komunalnih milicajaca. Viđeni su na sledećim lokacijama:

"Beli" viđeni na sledećim lokacijama:

- Trg Slavija (Ulica Kralja Milana)

- Beograđanka (Ulica Kralja Milana)

- Banjica (Paunova)

- Stajalište Katanićeva (Ulica Mekenzijeva)

- Crveni krst (Ulica Žička)

- Tašmajdan (Okretnica tramvaja broj 6)

- Ušće (Bulevar Mihajla Pupina)

- Stari Merkator (Bulevar Mihajla Pupina)

Nema više švercovanja

Nenad Lakić, načelnik komunalne milicije i rukovodilac Sektora za poslove komunalne milicije objasnio je nedavno i šta se dešava kada "Beli" zateknu putnika bez karte.

- Kazna je 5.000 dinara, a "Beli" onog momenta kad uđu u autobus, ne zaustavljaju ga i nikog ne ometaju u korišćenju usluge javnog prevoza. Ukoliko zateknemo nekog bez karte, napisaćemo mu kaznu s kojom će moći da nastavi vožnju. Po izlasku iz autobusa, lice kome je napisana kazna imaće rok od 8 dana da plati duplo manji iznos, odosno 2.500 dinara - rekao je Lakić.

Besplatan prevoz

Za učenike osnovnih i srednjih škola prevoz će, kako je i ranije bilo najavljeno, biće besplatan, dok će studenti za mesečnu kartu morati da izdvoje 1.000 dinara.

Stariji od 65 godina će imaće doživotnu, personalnu karticu za javni prevoz. Takođe, vožnja će za sve građane biti besplatna u noćnom prevozu, odnosno od 00 do 04 časova.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"U Srbiji 2,26 miliona stambenih zgrada": Evo gde se nalaze najstarije
Društvo

"U Srbiji 2,26 miliona stambenih zgrada": Evo gde se nalaze najstarije

U Srbiji, prema rezultatima poslednjeg popisa obavljenog 2022. godine, postoji 2.261.051 stambena zgrada, navodi se u danas objavljenoj publikaciji "Stambene zgrade", u kojoj Republički zavod za statistiku (RZS) prvi put objavljuje podatke o teritorijalnom rasporedu i osnovnim karakteristikama stambenih zgrada.

09.05.2024

14:25

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set