• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

14.06.2023

14:10

EVO KAKO SU "BELI" KONTROLISALI PUTNIKE U GRADSKOM PREVOZU OD KAD JE STARTOVAO NOVI SISTEM: Otkriveno koliko je kazni naplaćeno za švercovanje

Tanjug, Miloš Rafailović

Beograd

EVO KAKO SU "BELI" KONTROLISALI PUTNIKE U GRADSKOM PREVOZU OD KAD JE STARTOVAO NOVI SISTEM: Otkriveno koliko je kazni naplaćeno za švercovanje

Podeli vest

Građani Beograda su se dobro prilagodili novom sistemu naplate i kontrole karata u vozilima javnog prevoza, izjavio je danas Nenad Lakić, načelnik Komunalne milicije i rukovodilac Sektora za poslove komunalne milicije.

Prošle nedelje u Beogradu je počela kontrola karata u vozilima gradskog prevoza koju sada vrše komunalni milicionari, poznatiji kao "Beli".

Lakić je istakao da je uspostavljena je dobra saradnja sa komunalnim milicionarima i da do sada nije napisana nijedna kazna.

- Grad Beograd je odlučio da prvo neke dve nedelje da prostora da se sugrađani naviknu na sistem naplate, pa je kontrola Komunalne milicije, odnosno 'Belih' krenula - rekao je Lakić.

Foto: tvin.rs

 

On je ukazao da je komunalna milicija od samog osnivanja prisutna u gradskom javnom prevozu kao neka vrsta asistencije kontrolorima.

- Naši sugrađani su bili naviknuti na nas, ali velika razlika je što su nekada kontrolori počinjali obraćanje našim sugrađanima, a mi smo se pojavljivali tek ako bi bilo nekih problema. Sada od početka, od ulaska u autobus i obraćanje, pa do same provere karata, celo službeno postupanje vrši komunalni milicionar i nama to u velikoj meri olakšava posao - rekao je Lakić.

On je dodao da su sugrađani jako dobro reagovali na prisustvo "Belih" i da su jako dobro informisani.

- Oni koji nisu, mi smo ih informisali kako mogu da ostvare svoje legitimno pravo na korišćenje prevoza, da li slanjem poruke, na primer 'A90' na 9011, ili smo ih upućivali na mesečnu kartu. Saradnja je bila odlična i ponosan sam na naše sugrađane, ali i kolege koji vrše kontrolu gradskog prevoza - istakao je Lakić.

Kazna 5.000 dinara

Lakić je ukazao da je kazna za one koji se zateknu u autobusu bez karte, 5.000 dinara.

- Ukoliko zateknemo nekog bez karte, napisaćemo mu kaznu s kojom će moći da nastavi vožnju. Po izlasku iz autobusa, lice kome je napisana kazna imaće rok od osam dana da plati upola manji iznos, odnosno 2.500 dinara - naveo je.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Nosilac opozicione liste se tukao s policijom, podržavao pajser brigade, prekršajno osuđivan... Evo kako Bora Solunac tumači uljudnost i pristojnost!
Politika

Nosilac opozicione liste se tukao s policijom, podržavao pajser brigade, prekršajno osuđivan... Evo kako Bora Solunac tumači uljudnost i pristojnost!

Nosilac zajedničke liste 12 opozicionih stranaka i pokreta, Borislav Novaković, koji u kampanji tvrdi da se zalaže za uljudnost i transparentnost u politici, tukao se s policijom, lažno glasao iz Soluna, podržavao pajser brigade omladine Narodne stranke, i preršajno je osuđivan za privredne prestupe. Osim toga, primao je platu za posao na koji nije dolazio.

21.05.2024

10:49

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Kup: Zvezda pečatira sopstvenu moć, Voša ima priliku da zasija
Fudbal

Kup: Zvezda pečatira sopstvenu moć, Voša ima priliku da zasija

Crvenoj zvezdi da može da se hvali da je neprikosnovena u domaćim okvirima, a Vojvodini za popravljenje celokupnog utiska o tekućoj sezoni i sigurnu Evropu, otprilike tako bi se u jednoj rečenici moglo odgovoriti na pitanje šta kojoj ekipi znači osvajanje današnjeg Kupa Srbije u fudbalu.

21.05.2024

08:26

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set