• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

21.07.2023

11:59

Uključena su dva meteoalarma! U Beograd stiže jaka oluja!

TANJUG FOTO STA Deniel Novakovic

Beograd

Uključena su dva meteoalarma! U Beograd stiže jaka oluja!

Podeli vest

U Beogradu su danas na snazi dva meteoalarma, za vetar i grmljavinu i kišu, ali i za visoke temperature.

Srbiju je prekjuče razorila superćelijska oluja koja je rušila sve pred sobom, sada je RHMZ u svojoj vremenskoj prognozi najavio novo nevreme.

U Beogradu se danas očekuje maksimalna dnevna temperatura 34 stepena, dok će minimalna biti 21.

U 11 sati je bilo izmereno 31 stepen i bilo je pretežno vedro.

RHMZ je kazao da je veća verovatnoća grmljavinskih nepogoda u kasnijim popodnevnim i večernjim satima u severnim, zapadnim i centralnim krajevima Srbije, ali i u našoj prestonici.

Dva meteoalarma su trenutno na snazi za teritoriju Beograda - narandžasti i žuti.

Narandžasti označava da je vreme opasno, a odnosi se na vetar i grmljavinu. RHMZ je pojasnio da kada je on upaljen, prognozirane su opasne vremenske pojave, inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje.

Foto: printskrin/rhmz

 

Žuti meteoalarm označava da vreme potencijalno može biti opasno. Što se tiče Beograda, odnosi se na kišu i ekstremno visoke temperature.

RHMZ navodi da vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali da je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

London zove! Sve o finalu Lige šampiona na jednom mestu!
Fudbal

London zove! Sve o finalu Lige šampiona na jednom mestu!

Utakmicom između Real Madrida i Borusije iz Dortmunda večeras (21.00, RTS 1) će na "Vembliju" biti spuštena zavesa na klupsku sezonu u evropskim takmičenjima! "Kraljevski klub" želi da vrati krunu u svoje vlasništvo, ali će naspram sebe imati "milionere" gladne trofeja!

01.06.2024

13:35

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set